Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Prvi Vine Open: Degustacije najkvalitetnijih vina
Prvi Vine Open: Degustacije najkvalitetnijih vina
Prvi Vine Open: Degustacije najkvalitetnijih vina

Prvi Vine Open: Degustacije najkvalitetnijih vina

U petak i subotu, 28. i 29. juna, biće održan prvi Vine Open South East Europe Challenge No I 2019, u hotelu Hilton.

Okupiće se više od pedeset vinara i posetiocima ponuditi više od tri stotine etiketa svojih najboljih vina.

U petak će degustacije početi od 16.30, a u subotu već od 12.00. Oba dana Vine Open će trajati do 21.00. Organizator manifestacije je Aria One.

Vodeće vinarije i vinski stručnjaci će učestvovati na prvom regionalnom vinskom festivalu ove vrste, a svi zajedno će se potruditi da posetiocima pokažu koliko su truda, rada, kreativnosti i ljubavi uložili u svaku kapljicu svoga vina.Alkohol može biti štetan po zdravlje!

Osim degustacija vina iz Srbije, Portugala, Španije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Čilea, Argentine, Kalifornije, posetioci će biti u prilici i da prisustvuju radionicama na kojima će moći da čuju interesantne informacije, ali i male tajne poznatih svetskih vinara.

Radionice će držati i neki od najboljih srpskih somelijera, a jedna od njih će biti i Đurđa Katić koja će govoriti o čarima penušavih vina.

Profesionalni cilj ove vinske manifestacije je regionalizacija odnosno da se na jednom mestu okupe profesionalci iz zemalja Jugositočne Evrope i da razmene svoja iskustva. Takođe je veoma važan uticaj ovakvog događaja na razvoj vinikulture u Srbiji, jer će Vine Open biti platforma i centralno mesto za brojne nove poslovne i vinikulturne susrete.

Proizvođači vina će se direktno povezati sa vodećim distributerima, hotelijerima i vinarskim asocijacijama, što će im omogućiti otvaranje novih i većih poslovnih mogućnosti.

Opojni miris vina će se prostirati u velikoj sali na prvom spratu hotela Hilton, a posetiocima će na raspolaganju biti i ugodan ambijent bašte hotela.

Ulaznice za prvi Vine Open se mogu kupiti na ulazu u hotelu Hilton Belgrade, 28. i 29. juna. (danubeogradu.rs)