Naslovna » Izlasci » Akcije » Muzej afričke umetnosti: Piknik u MAU
Muzej afričke umetnosti: Piknik u MAU
Muzej afričke umetnosti: Piknik u MAU

Muzej afričke umetnosti: Piknik u MAU

U nedelju, 28. jula od 12.00 do 21.00, u Muzeju afričke umetnosti biće organizovana manifestacija „Piknik u MAU“ – dan za uživanje u prirodi.

Pod sloganom „Odvedimo grad u prirodu“ udruženje Kišobran i MAU pokušaće da ukažu građanima na pregršt prirodnih ambijenata koje naš grad ima, u čijim lepotama treba da uživamo, ali i koje treba da negujemo.Za dž

„Piknik u MAU“ uključuje muzički program (Kišobran) i kreativno-edukativne sadržaje u formi dečjih radionica, igranja društvene igre i javnog vođenja (Muzej afričke umetnosti). Uz to, posetioci su pozvani da provedu ceo dan u prirodi.

U harmoniji sa zvucima prirode, za muzički program zaduženi su: Do the Math (pravi muzički uvod i savršenu podlogu za uživanje), Igor Jadranin i Andrija Milošević.

Biće upriličene serije joge i kapuere. Muzej afričke umetnosti osmislio je i dve edukativno-kreativne radionice za decu: „Napravi egipatske kartuše“ (od 14.00 do 15.30) i „Igrajmo senet – drevnu egipatsku igru“ (od 17.00 do 18.30). Ne propustite ni priliku da zajedno sa egiptologom Nenadom Markovićem prošetate kroz izložbu „Pod lupom: staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji“ (od 16.00).

Ulaz je slobodan, a adresa je Andre Nikolića 14 na Senjaku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.