Naslovna » Izlasci » Sport » ‘AJMO PREKO STOTKE, ‘AJDE PO ZLATO: Počinje Mundobasket – Srbija preko Angole kao 2002.
Počinje Mundobasket - Srbija preko Angole kao 2002. (fotografju obezbedio MeridianBet)
Počinje Mundobasket - Srbija preko Angole kao 2002. (fotografju obezbedio MeridianBet)

‘AJMO PREKO STOTKE, ‘AJDE PO ZLATO: Počinje Mundobasket – Srbija preko Angole kao 2002.

Odbrojavanje je gotovo, konačno kreće Svetsko prvenstvo u Kini! Srbija na startu igraju sa Angolom (subota, 9.30) u Fošanu.

U pomenutom gradu odigraće se sve utakmice D grupe, u kojoj su još košarkaške reprezentacije Italije i Filipina, sa kojima igramo u ponedeljak (13.30). Derbi grupe i izvesno borba za prvo mesto biće sa „azurima“ u sredu, takođe od 13.30 po našem vremenu.Promo

Dakle, sve je spremno za početak Mundobasketa. Turnir u Kini najavljivan je kao jedan od najjačih u istoriji, ali teško da će to biti pored svih otkaza i povreda majstora u igri pod obručima.

Srbija će, kao što je poznato, biti lišena pomoći povređenih Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića. Selektor Aleksandar Đorđević posle poslednjeg filtera nije imao mnogo dilema oko konačnog sastava i spreman je da se sa „orlovima“ vine do svetskog vrha.

Kad ako ne sad!? Reprezentacija SAD stigla je u slabijem sastavu od projektovanog, najveće zvezde su Kemba Voker i Donovan Mičel, ali nije to Drim tim u punom sjaju.

Ipak, i dalje su Amerikanci glavni favoriti za svetsko zlato, ali sa njima može da se igra.

– Moramo da budemo gladni i željni uspeha, ali moramo biti i oprezni i svesni snage ostalih ekipa. Spremni smo za meč sa Angolom, u koji moramo ući sa 200 odsto – jasan je bio Đorđević dan uoči početka Mundobasketa.

Srbija – veliki favorit

Nacionalni tim je 2002. u Indijanapolisu, takođe na startu SP igrao sa Angolom, i slavio sa čak plus 50 – 113:63. Neka se istorija ponovi i na početku, ali i na kraju Mundobasketa, jer su se „plavi“ okitili zlatom usred SAD.MeridianBet: Prvi tiket ne pada

I sada, 17 godina kasnije, Srbija je veliki favorit protiv Angole! Hendikep poena na našu pobedu kreće se od 22.5 do 36.5, pa i Meridian kvota na „dvojku“ ide od 1.27 do 3.25.

Zato smo vam spremili brojne zanimljive igre za start Svetskog prvenstva. Možete da prognozirate ukupan broj poena na meču, uključujući i potencijalne produžetke. Ako strelci ne budu previše raspoloženi i bude manje od 150.5 poena, kvota je 2.90.

Ako pogodite da će ukupno biti između 171 i 180 poena, Meridian daje fantastičnu kvotu 5.80! Još je bolja kvota, čak 8.00, ukoliko prognozirate da će Srbija slaviti sa razlikom od 16 do 20 poena.

Ukoliko Srbi i Angolci budu raspucani, Meridian daje lepu kvotu 2.85 ako bude postignuto više 164.5 poena. Kako svi priželjkuju ubedljiv trijumf „orlova“, tako Meridian daje sjajnu kvotu 3.00 da „plavi“ prebacuju stotku.

Ako verujete da će Bogdan Bogdanović biti naš najbolji igrač na premijeri i pogodite da će zabeležiti dabl-dabl, u Meridianu to možete naplatiti kvotom 4.00.

Jasno je da pravo čudo treba da se dogodi, pa da Srbije ne započne pobedom Mundobasket. A, da ćemo se iz Kine vratiti sa titulom prvaka sveta veruje i naš legendarni trener Svetislav Pešić, zato svi pravac Meridian po svoj tiket.

https://www.youtube.com/watch?v=dEeAZCoIrx0