Naslovna » Izlasci » Film » Dvorana KCB: Interakcija 2019 – premijera filmova
Dvorana KCB: Interakcija 2019 - premijera filmova
Dvorana KCB: Interakcija 2019 - premijera filmova

Dvorana KCB: Interakcija 2019 – premijera filmova

U sredu, 28. avgusta od 21.00, u Dvorani Kulturnog centra Beograda biće održana premijera filmova sa filmskog kampa Interakcija 2019.

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra Filmart iz Požege, tokom avgusta 2019. godine studenti filmskih akademija iz različitih delova sveta snimali su dokumentarne filmove u okviru 14. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija.

Učesnici 9. Međunarodnog masterklasa dokumentarnog filma Interdoc slušali su predavanja iz oblasti kreativnog dokumentarnog filma, dok će u okviru programa IVA.lab nastati dva video rada domaćih umetnika.Za dž

Učesnici kampa snimali su tri dokumentarna filma na temu „Svakodnevni rituali„, a u Požegi su montirati filmove.

Predavači na ovogodišnjem masterklasu bili su afirmisani dokumentaristi iz Srbije i regiona – Nebojša Slijepčević, Vladimir Perović i Mladen Matičević.

U okviru programa IVA.lab (Inter-video-akcija), namenjenog vizuelnim umetnicima iz Srbije, Ivan Petrović i Dejan Klement zajedno sa učesnicima kampa i masterklasa učestvovali su u produkciji video radova.

Premijera filmova snimljenih tokom kampa tradicionalno se održava u Beogradu, u Dvorani KCB.

Ulaz je besplatan.

Do danas, u okviru kampa, masterklasa i IVA.lab učestvovalo je oko 400 učesnika iz više od 60 zemalja. Snimljena su 44 dokumentarca i osvojeno je 15 nagrada na filmskim festivalima širom sveta. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.