Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Najbolje pecanje u Srbiji (i u Beogradu)
Najbolje pecanje u Srbiji
Najbolje pecanje u Srbiji

Najbolje pecanje u Srbiji (i u Beogradu)

Ribolovci će se teško složiti oko toga gde je najbolje pecanje u Srbiji. Razlog je jednostavan – svako ima svoje omiljeno mesto.

Za svakog ljubitelja ribolova najbolje mesto je ono čija mu atmosfera posebno odgovara ili ono na kojem je imao dobar ulov. I sve to na izuzetno velikom broju jezera, reka i potoka, širom Srbije. Zato ovde preporučujemo samo neka, najveća i najpoznatija.

Belocrkvanska jezera su odličan izbor, a najbolje za ribolov, sa dosta izolovanih i mirnih uvala je Šaransko.

Jezero Ludaš pored Palića na severu Srbije je kao stvoreno za ribolovce. To su i deo jezera Palić i Omladinsko jezero koje se nalazi u neposrednoj blizini.

Na zapadu Srbije pecanje je najbolje na Drini. Ako se ovome dodaju jezera Zaovine i Perućac, kao i reke pritoke sa planine Tare, dobija se izvanredan prostor veoma čistih voda u kojima se love mladica, lipljan, šaran, skobalj, mrena, klen, som i potočna pastrmka.

Slično je i u okolini Nove Varoši, na Uvcu, Limu, Zlatarskom, Radoinjskom i Potpećkom jezeru.

Pecanje na Dunavu, Tisi…

Pecanje u Beogradu i okolini

Oni koji dobro poznaju Dunav pronalaze na njegovom toku kroz Srbiju na stotine mesta za dobar ulov.

Najprostranija od njih su, svakako, Srebrno jezero i Dunavsko jezero kod Golupca, a najviše izazova nudi Đerdapska klisura sa pecanjem iz čamca.

Prava ribolovačka poslastica su rukavci i bare u okolini Apatina, sa dobrim ulovom šarana i štuke. U okolini Bačke Palanke je rukavac Tikvara, a može se pecati i u rezervatu Karađorđevo. Reka Tisa, jezero Budžak kod Ade, kanali, bare, Barandska jezera… čine Vojvodinu popularnim ribolovačkim terenom.

Jezero Garaši kod Aranđelovca je veoma bogato ribom. Na Moravi i njenim pritokama peca se u centralnoj Srbiji, a u okolini Niša na Nišavi i Oblačinskom, Bovanskom i Zavojskom jezeru.

Za dobar ulov uvek se može preporučiti i Borsko jezero, Veliki Zaton kod Majdanpeka, Grliško i jezero Sovinac kod Zaječara…

Pomenućemo još samo i Ibar, Vlasinsko jezero

A tokom godine ima i dosta raznih ribolovačkih takmičenja.

Pecanje u Beogradu i okolini

Peca se i u Beogradu na Savi i Dunavu, pogotovo ispod i u okolini svih mostova.

Na Dunavu izdvajamo pecanje kod Bele stene i Ade Huje, (skrivena) mesta prekoputa Zemuna, kod Vojne bašte, ispod Belegiša. Pecaroši su nam rekli da pomenemo i mesta na Karašu, od Dunava do ušća Tamiša, Sibnicu u blizini puta Beograd-Pančevo, ali i kanale PKB-a na levoj obali Dunava.

Što se tiče Save, izdvajamo Adu Međicu i blokove. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.