Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ruf Records Blues Caravan 2019. u Domu omladine Beograda
Blues Caravan 2019. u Domu omladine Beograda (foto: Sharik Derksen)
Blues Caravan 2019. u Domu omladine Beograda (foto: Sharik Derksen)

Ruf Records Blues Caravan 2019. u Domu omladine Beograda

U subotu, 21. septembra od 20.30, u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće održan koncert Ruf Records Blues Caravan.

Putujuća bluz revija od 2005. svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga jednog od najvažnijih evropskih i svetskih bluz izdavača, Ruf Records.

Tokom proteklih godina, Blues Caravan je predstavio Evropi i svetu mnoge značajne bluz izvođače i postavio „zlatni standard modernog bluza“. U skladu sa svojim programskim opredeljenjem, Blues Caravan je i promovisao mnoge mlade muzičare i otvorio im vrata ka velikoj sceni.

Ove godine imamo priliku da se upoznamo sa tri mlade buduće velike zvezde svetskog bluza; to su Ina Forsman, Ally Venable i Katarina Pejak.

Organizatori koncerta u Beogradu su Dom omladine i Blues Time, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji.

Ulaznice (numerisana mesta) su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 1000 RSD. Na dan koncerta cena će iznositi 1200 RSD.

Blues Caravan predstavlja…

Ina Forsman je autorka i pevačica iz Finske. Vlasnica je izuzetno snažnog i izražajnog glasa, njena muzika kreće se na područjima soula, bluza, latin zvuka i acid džeza.

Bila je članica Blues Caravan-a 2016. a ove godine je objavila svoj drugi album za Ruf Records, „Been Meaning To Tell You“. U najavi turneje izjavila je: „Ovo će biti jedinstvena turneja, prepuna sirove ženske energije!“

Iz Teksasa dolazi „čudo od deteta“, još uvek tinejdžerka, Ally Venable! Naoružana celim arsenalom tajni teksaške bluz-rok gitare, ona je uz to i ubedljiva pevačica, kao i autorka, pa je za svoju muziku već stekla zavidan broj nagrada u SAD, a novi album „Texas Honey”, ovogodišnje izdanje Ruf Records, stigao je i do Billboard-ove top liste.

„Veoma sam uzbuđena što ću imati priliku da predstavim svoju muziku publici u Evropi zajedno sa ostalima iz Blues Caravana. Kada sviram uživo, nastojim da se povežem sa ljudima u publici i bar na kratko odagnam njihove nevolje“.

Treću umetnicu Blues Caravan-a našoj publici ne treba posebno predstavljati. Katarina Pejak je početkom godine objavila svoj prvi album za Ruf Records, „Roads That Cross”. Kritike su nepodeljeno pozitivne, a pojedina imena kao što su Thom Jurek (All Music), Richard Ludmerer, Ian D Hall ili, kod nas, Peca Popović, Žikica Simić, Aleksandar Žikić, u superlativima su pisali i govorili o svim aspektima Katarininog rada na albumu, autorskom, vokalnom i pijanističkom.

Početkom marta „Roads That Cross” je zauzimao prvo mesto na Top 50 Tennessee Album Chart, Roots Music Reporta. Producent albuma je Mike Zito, a muziku sa njega najbolje predstavlja Katarinina najava za Blues Caravan.

„Moj nastup predstavlja miks bluza, kantrija, soula i rock’n’rolla upakovan u zvuk u kome dominira klavir. Zajedno sa devojkama, publiku vodimo na turu od 360 stepeni oko raskršća na kome se bluz sreće sa ostalim žanrovima.“

Ritam sekciju ovogodišnjeg Blues Caravana čine basista Roger Innis iz Velike Britanije i Teksašanin Elijah Owings za bubnjevima. (danubeogradu.rs)