Naslovna » Izlasci » Film » Nedelja ruskog filma za decu 2019: Bajke detinjstva
Nedelja ruskog filma za decu: Bajke detinjstva
Nedelja ruskog filma za decu: Bajke detinjstva

Nedelja ruskog filma za decu 2019: Bajke detinjstva

Nedelja ruskog filma za decu „Bajke detinjstva“ održava se treći put u Beogradu, ove godine od 16. do 18. septembra 2019.

Organizatori su Grad Beograd, ruska kompanija „Vifsaida“ i Međunarodni fond jedinstva pravoslavnih naroda, a izvršni producent Omladinsko pozorište Dadov.

Nedelja ruskog filma za decu pod nazivom „Bajke detinjstva“ ima za cilj da se srpska publika upozna sa igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima, koji su snimljeni u ruskim studijima za decu i omladinu.Za dž

Svi predstavljeni filmovi nose tematiku tradicionalnih porodičnih vrednosti i očuvanja duhovne tradicije slovenskih naroda.

Cilj je i da se građani Srbije upoznaju sa elementima tradicionalne ruske kulture, ruskim jezikom i ruskom književnošću, sa naglaskom na poštovanje i očuvanje nacionalne i svetske kulturne baštine, na razvoj i poštovanje kulturne, jezičke i uzrasne ravnopravnosti, tolerancije i uvažavanje različitosti.

Svečano otvaranje festivala održaće se 16. septembra od 11.00 u prostorijama Dadova.

Nedelja ruskog filma za decu 2019 – filmovi, gosti, specijalni program

Ove godine organizatori će predstaviti program savremenih igranih filmova kao što su „Mali vojnik„, Viktorije Fanasjutine, kojim će biti otvorena Nedelja filma, zatim „Sa podnožja brda„, Jane Poljaruš, Tamare Cocorije i Konstantina Kutueva i „Ostrvo za popravljanje„, novosibirskih autora Denisa Vjaznikova i Ane Protokovilo.

Filmski program koji će se održati u CK „Vlada Divljan“ pogledajte na OVOM LINKU.

Specijalni program posvećen dvadesetogodišnjici Savezne države Rusije i Belorusije pripremljen je zajedno sa filmskim studijom „Belorusija film„, a predstaviće ga režiser igranog i animiranog filma, scenarista, dramaturg, laureat i dobitnik diploma sa međunarodnih i nacionalnih konkursa u oblasti filma, muzike i literature Elena Turova.

Gosti Nedelje filma ove godine će biti filmski producent Alekasndar Golutva, zamenik ministra kulture Novosibirske oblasti Irina Kuzaeva, autori filmova Denis Vjaznikov i Jana Poljaruš, muzički duet „FX“ (Ana Karkač i Evgenija Andrejkina), direktor „Novosibirsk kinovideoprojekcije“ Marija Lendova i drugi.

Specijalni događaj Nedelje filma je tradicionalna prezentacija međunarodnog kulturnog projekta „Mult-Most“, u čijoj realizaciji su učestvovala srpska i ruska deca, stvarajući samostalne animirane filmove.

Besplatne projekcije filmova organizovane su u saradnji sa opštinama Vračar, Savski venac, Palilula, Voždovac i Rakovica, kao i sa kulturnim centrima CK „Vlada Divljan“, UVC „Šumice“, CK „Rakovica“ i Omladinskim pozorištem „Dadov“.

U okviru posete, gosti iz Moskve će takođe posetiti Narodni muzej u Beogradu, Muzej Nikole Tesle i obići Beograd turističkim autobusom u okviru saradnje sa Turističkom organizacijom Beograda.

Za dodatne informacije pozovite 063/241-971 ili 063/239-803. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.