Naslovna » Izlasci » Film » Nedelja turskog filma u Domu omladine Beograda
Nedelja turskog filma: Ljubav voli slučajnosti
Nedelja turskog filma: Ljubav voli slučajnosti

Nedelja turskog filma u Domu omladine Beograda

Od 15. do 20. septembra 2019. u Domu omladine Beograda biće organizovana filmska revija Nedelja turskog filma.

Biće prikazani najznačajniji filmovi iz bogate turske filmske produkcije koja je tokom prethodnih godina izrasla u jednu od najozbiljnijih nacionalnih kinematografija na razmeđi Istoka i Zapada, predstavljajući najbolje od oba ova pola u svojim filmovima.

Publika će biti u prilici da pogleda širok raspon ostvarenja, od žanrovskih filmova koji su pravi komercijalni bum do arthaus dela, ovenčanih najznačajnijim festivalskim nagradama.

Nedelja turskog filma: Ljubav, lopovski poduhvati, divlja kruška…

Nedelja turskog filma“ počinje 15. septembra u Domu omladine Beograda, projekcijom filma „Ljubav voli slučajnosti“ (21.00) reditelja Omer Faruk Soraka, sa jednim od najznačajnijih turskih glumaca mlađe generacije Mehmetom Gunsurom (tumačio je lik princa Mustafe u popularnoj televizijskoj seriji „Sulejman Veličanstveni“), koji će prisustvovati projekciji i odgovarati na pitanja publike posle filma.

Ovo je priča o ljubavnicima rođenim istog dana, koji se slučajno sreću u raznim fazama svojih života, shvatajući polako da „ljubav voli slučajnosti“ i da se u životu ništa ne dešava slučajno.

Tokom narednih dana projekcije će se održavati u terminima od 19.00 i 21.00, a publika će gledati bioskopske hitove poput istorijske drame sa komičnim elementima „Turski sladoled„, akcioni hit „Organizovani lopovski poduhvati 2„, autorske filmove poput ostvarenja „Objava„, „Suvo leto„, „Šapni mi ako zaboravim„, „Pšenica„, „Nešto korisno„, te remek-delo jednog od najvećih živih svetskih reditelja Nuri Bilge Džejlana „Stablo divlje kruške„.

Pored jedanaest prestižnih naslova ove kinematografije u Beogradu će biti i brojni glumci i reditelji, a biće održane i radionice sa studentima filmskih akademija.

Ulaznice su u prodaji na TicketVision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 200 RSD.

Organizatori su Dom omladine, Ambasada Turske i Kulturni centar u Beogradu pri Turskoj ambasadi (Belgrad Yunus Emre Enstitüsü). (danubeogradu.rs)

Nedelja turskog filma – program

Nedelja, 15. septembar 2019.
ss… 21.00

Ponedeljak, 16. septembar 2019.
Organizovani lopovski poduhvati 2… 19.00
Turski sladoled… 21.00

Utorak, 17. septembar 2019.
Objava… 19.00
Stablo divlje kruške… 21.00

Sreda, 18. septembar 2019.
Šapni mi ako zaboravim… 19.00
Tajne sofre… 21.00

Četvrtak, 19. septembar 2019.
Pšenica… 19.00
Mladi pelivani… 21.00

Petak, 20. septembar 2019.
Suvo leto… 19.00
Nešto korisno… 21.00

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.