Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski vikend u Beogradu: Trka uz Avalski toranj, boćanje, košarka
Trka uz Avalski toranj
Trka uz Avalski toranj

Sportski vikend u Beogradu: Trka uz Avalski toranj, boćanje, košarka

Trofej Beograda za košarkaše juniore i u boćanju kao i Trka uz Avalski toranj učiniće zanimljivim predstojeći vikend u Beogradu.

„Trofej Beograda“ za košarkaše juniore

Juniorski turnir za košarkaše „Trofej Beograda 2019“ biće održan od 6. do 8. septembra u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Turnir počinje u petak od 16.00, a završne utakmice igraju se u nedelju od 11.00 do 15.00, kada je zakazano finale.Za dž

Takmičenje organizuje Košarkaški savez Beograda u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda.

Trofej Beograda u boćanju

Međunarodni „Trofej Beograda 2019“ u boćanju za juniore i juniorke biće održan u subotu, 7. septembra, na terenu BK „Altina Zemun“.

Na turniru će učestvovati osam ekipa, a igraće se discipline „par“ i „precizno izbijanje“. Takmičenje počinje u 9.00.

Takmičenje se održava u organizaciji Boćarskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Deveta trka uz Avalski toranj

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada, u subotu, 7. septembra od 10.30, biće organizovana Deveta trka uz Avalski toranj.

Učešće na trci je besplatno, prijave su na licu mesta i trči se u muškoj, ženskoj i veteranskoj kategoriji. Najbolje takmičere očekuju vredne nagrade.

Start je sa platoa ispod tornja, trči se oko 100 metara do ulaska u toranj, pa uskim stepeništem do vrha tornja (575 stepenika, visinska razlika oko 140 metara). Takmičari trče jedan po jedan, a startuju na svaki minut.

Za takmičare, novinare i goste obezbeđen je besplatan autobuski prevoz. Autobus će biti postavljen ispred Skupštine Grada Beograda (Stari dvor). Polazak je zakazan za 9.00, a povratak oko 13.00, po završetku takmičenja i dodele priznanja. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.