Naslovna » Izlasci » Sport » Crveni krst: Trka za srećnije detinjstvo 2019
Crveni krst: Trka za srećnije detinjstvo (foto: GO Čukarica)
Crveni krst: Trka za srećnije detinjstvo (foto: GO Čukarica)

Crveni krst: Trka za srećnije detinjstvo 2019

Trka za srećnije detinjstvo je najmasovnija humanitarno-sportska aktivnost Crvenog krsta, koja se tradicionalno organizuje u oktobru.

Cilj manifestacije je promovisanje zdravih stilova života i ideja solidarnosti i humanosti kod najmlađe populacije – dece i omladine, učenika osnovnih i srednjih škola.

Ove godine poziv za Trku Crveni krst je uputio svim osnovnim i srednjim školama sa teritorije Palilule i Starog grada.

Trka za srećnije detinjstvo održaće se u četvrtak, 17. oktobra 2019. od 9.30, na stadionu OFK Beograd. Planirano je da završetak Trke bude do 12.30.

Cilj Trke je poboljšanje socio-materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece, na osnovu istraživanja Crvenog krsta i škola i sagledavanja potreba u lokalnoj sredini. Odluku o tome na koji će način biti opredeljena sredstva sakupljena prodajom startnih brojeva na Trci, predložiće Komisija za socijalnu delatnost a doneće Upravni odbor Crvenog krsta Palilula.

Cena preuzimanja startnog broja za trku je 50 dinara.

Očekuje se ušćešće više od 1300 učenika osnovnih i srednjih škola sa Palilule i Starog grada. Učesnici će se nadmetati podeljeni po uzrastu i polu.

Sve dodatne informacije možete dobiti na 011/2769-150 ili 060/0702-104.

Trka za srećnije detinjstvo održana na Čukarici

Juče je, u Košutnjaku, na Atletskom stadionu Republičkog zavoda za sport održana Trka za srećnije detinjstvo koju je organizovao Crveni krst Čukarica.

I na ovoj opštini, prikupljena sredstva će kasnije biti prosleđena kao pomoć bolesnoj, socijalno ugroženoj deci ili drugim licima kojima je pomoć neophodna. Crveni krst Čukarica će kao i svake godine prikupljenu sumu novca uvećati donacijom iz sopstvenih sredstava.

Promoter ovogodišnje akcije bio je naš poznati atletičar Dragutin Topić. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.