Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Plesni spektakl trupe Una Saga Serbica u Kombank dvorani
Plesni spektakl trupe Una Saga Serbica u Kombank dvorani
Plesni spektakl trupe Una Saga Serbica u Kombank dvorani

Plesni spektakl trupe Una Saga Serbica u Kombank dvorani

Poznata plesna trupa Una Saga Serbica nastupiće u petak, 6. decembra 2019. godine od 20.00, u Kombank dvorani.

Inspirisani lepotama Balkana, njegovom istorijom, nasleđem, kulturom, brojni umetnici će kroz scenski spektakl sačinjen od igre, muzike, autentičnih kostima i odgovarajuću scenografiju stvoriti vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija.

Njihova misija je da buduće generacije nastave da neguju folklornu kulturu, a savremenoj publici će upravo kroz ovaj spektakl približiti domaće igračko nasleđe.

Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, ova plesna trupa stvara jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time na jedinstven načon prikazuje svu lepotu vremena koje je za nama.

Una Saga Serbica važi za trupu koja poštuje ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđuje ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost.

Oživeli su priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezuju igru i vizuelni doživljaj.

Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.

Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima mreže Ticket Vision.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.