Naslovna » BG servis » Novogodišnja rasveta od 15. novembra 2019. do 15. februara 2020.

Novogodišnja rasveta od 15. novembra 2019. do 15. februara 2020.

Novogodišnja rasveta u Beogradu biće uključena u petak, 15. novembra 2019, i biće postavljena tri meseca, do Dana državnosti Srbije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za TV Pink, da će do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije kao što su Ulazna kapija i lavirinti.

– Novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London pa je došao red i na naš grad. Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije imaćemo jednu novu – Topličin venac.

Montirano je 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica. U četvrtak, 14. novembra, biće puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta.

Nova rasveta će omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama, a na bočnim stranama mosta biće različiti dinamički efekti kao što su zastave, poruke i slično. Ti efekti su kontrolisani unapred programirani po scenama za određene datume i sate u narednim mesecima.

I Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila je novu rasvetu sa 91 led reflektorom.

Novogodišnja jelka ali i klizalište na Trgu Nikole Pašića

Najveća beogradska jelka biće postavljena između Knez Mihailove i Trga republike na „starom mestu“.

Najavljeno je i da će klizalište ove zime, umesto na Trgu Nikole Pašića, biti otvoreno na Trgu republike. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.