Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bez buke: Ana Avramov
Bez buke: Ana Avramov

Bez buke: Ana Avramov

U petak, 27. decembra 2019. od 19.30, u Kulturnom centru Rex održaće se poslednji koncert u ovogodišnjem serijalu Bez buke.

Prednovogodišnji koncert u Maksima Gorkog 17a održaće Ana Avramov sa bendom koji čine Pavle Ljubenović, Jovan Pavlović (Technicolor Lies) i Ivan Ertemi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizma. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljivo melanholične boje. Njen muzički stil kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise pop-a sa izletima u bluz, pshilodeliju, indie ili postrok. Anin kontraalt vokal kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotišući, moćan, senzitivan, intiman, dok je neki porede sa Pi Džej Harvi, neki sa Nilom Jangom, neki je nazivaju ženskim Bobom Dilanom, a neki čak ženskim Tomom Vejtsom.

Ana Avramov je u novembru 2018. objavila svoj EP album „Open Heart“, a album je dobio najviše ocene kritike regiona i bio uvršten u većinu regionalnih muzičkih listi i prikaza.

Pre svog solo rada, Ana je bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda In Absentias, a nastupala je po najznačajnijim festivalima regiona sa bendom, ali i samostalno.

Bez buke radi na struju ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže. Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije, muzike glasne i tihe, koje se percipiraju po sopstvenom raspoloženju. Uz Bez buke može i da se razgovara i uživa uživo ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživo uživa.

Ulaz na koncert je besplatan. (danubeogradu.rs)