Naslovna » Porodica » Deca » KIBERone – SajberŠkola u Beogradu: Budućnost je već počela!
KIBERone - SajberŠkola u Beogradu
KIBERone - SajberÅ kola u Beogradu

KIBERone – SajberŠkola u Beogradu: Budućnost je već počela!

U Beogradu je otvorena međunarodna škola programiranja i digitalnog stvaralaštva za decu – KIBERone SajberŠkola!

Šta ljudi znaju o budućnosti? Za pet do sedam godina nestaće 50% profesija. Poslednjih 100 godina sa tačke gledišta tehnološkog progresa čovečanstvo je prošlo za samo 14 godina, poslednji vek proći će za sedam godina, dalje će se računati u mesecima.

Velike korporacije aktivno uvode veštačku inteligenciju, a Hermah Href prognozira, da kompanije, koje to ne rade, neće moći da postoje na tržištu.

Nastupila je epoha digitalnih tehnologija.

U nekom smislu Beograd je imao sreće: to je prvi grad u Srbiji, gde je otvorena filjala projekata velikih razmera – međunarodna škola programiranja i digitalnog stvaralaštva za decu KIBERone, program u kojoj stvaraju vodeći programeri iz najvećih kompanija u Rusiji i iz Silicijumske doline (SAD).

Osnivači priznaju da nisu očekivali toliku spremnost društva za nova digitalna znanja.

– Danas postoje roditelji, koji uopšte ne shvataju, zašto je detetu potrebno digitalno obrazovanje, a postoje i drugi, koji to odlično shvataju i mole da im se deca upišu već sa pet godina. Takvi roditelji upisuju u SajberŠkolu odmah po dva ili tri deteta – rekla je Olga Apalkova, direktor strateškog razvoja.

KIBERone: Veštine XXI veka

KIBERone - SajberŠkola u Beogradu

U SajberŠkoli deca uče veštine XXI veka: strateško mišljenje, emocionalnu inteligenciju, potrebne digitalne osnove i engleski jezik. Zbog toga deca postaju uspešnija u školi.

Posle završetka SajberŠkole polaznici mogu programirati sajtove, igrice, mobilne aplikacije, vladati znanjem o blokčejnu, kripto-valuti i sajber bezbednosti. SajberŠkola neguje estetiku vođenja društvenih mreža, za šta je odgovoran modul „Blogovanje i SMM“.

Visoke tehnologije su dostupne i to je jednostavnije, nego učenje stranog jezika. Ali, bitan je način kako to učiti.

Program u KIBERone školi je razrađen u saradnji sa dečijim psiholozima – zato je napravljen specijalno za decu. Svi zadaci zamišljeni su tako da budu zanimljivi detetu, uglavnom je sve osmišljeno kroz igru i pravljenje sopstvenih projekata.

Časovi se sastoje od 80% prakse i 20% teorije. Upravo zato je deci uvek zanimljivo. A kada je zanimljivo – rezultat je tu.

KIBERone – info

U toku je upis u školu KIBERone – iskoristite šansu za svoju decu dok ima mesta!

Detaljne informacije o programu možete videti na sajtu www.kiber-one.rs. A rado vam će odgovoriti na sva pitanja i na +381 (63) 1984322.

Stiv Džobs je rekao: „Svaki čovek na planeti mora da nauči programiranje na kompjuteru, zato što ono uči da se razmišlja“. A Stivu možete verovati.

Dobrodošli u budućnost!