Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Libercuatro tango ansambl: Kabare Borhes
Libercuatro tango ansambl: Kabare Borhes
Libercuatro tango ansambl: Kabare Borhes

Libercuatro tango ansambl: Kabare Borhes

Poetsko-koncertni projekat „Kabare Borhes“ u izvođenju Libercuatro tango ansambla će biti izveden u nedelju, 8. decembra 2019. od 11.00.

U Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, u okviru sastava Libercuatro nastupiće: Ksenija Ristić – klavir, Branislava Podrumac – sopran, Nataša Radovanović – sopran, Ivana Zavišić – violina i Aleksandar Stefanović – harmonika.
ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Projekat „Кabare Borhes“ je osmišljen sa idejom da se obeleži 120 godina od rođenja Horhea Luisa Borhesa. Koncipiran je kao muzičko-poetska forma u kojoj se smenjuju tango muzičke numere u izvođenju Libercuatro tango ansambla i poetske i prozne minijature Horhea Luisa Borhesa.

Izabrane poetske minijature i muzičke numere vešto ilustruju karakteristike tango kulture kao i spisateljski opus Horhea Luisa Borhesa i tematski su povezane. U projekat su uvrštena dela Gardela, Cobiana, Rodrigueza, Rovire, Caballera, Piazzolle i Lombarda. Dela Borhesa će tumačiti Miroslav Nikolić, dramski umetnik.

Libercuatro tango ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu. Ansambl redovno nastupa i po kulturnim centrima u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranzmana i umetnički direktor tango ansambla Libercuatro je pijanistkinja Ksenija Ristić.

Cilj ansambla Libercuatro je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.

Ulaz na koncert je besplatan. (danubeogradu.rs)