Naslovna » Izlasci » Voždovačke zimske večeri u „Šumicama“
Voždovačke zimske večeri u "Šumicama"
Voždovačke zimske večeri u "Šumicama"

Voždovačke zimske večeri u „Šumicama“

Voždovačke zimske večeri biće organizovane od 21. do 23. decembra 2019. u Voždovačkom centru „Šumice“ (Ustanička 125a).

Opština Voždovac pripremila je zabavno muzički program za decu i odrasle.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U subotu, 21. decembra od 19.00, voždovački mališani zabaviće se uz predstavu „Ceca za decu“, dok od 20.30 počinje rok svirka za odrasle uz grupu muzičara Stari rok majstori. Ljubav prema rok muzici 60-tih i 70-tih godina ovi rok muzičari iz raznih beogradskih sastava pretočili su u tri snimljena albuma.

U nedelju, 22. decembra od 19.00 decu zabavljaju Afrikano kid i Peđolino, a potom će nas na 50 godina od legendarnog albuma „Abbey Road“ grupe The Beatles podsetiti naš poznati multimedijalni umetnik, likovni umetnik i pedagog Rastko Ćirić. Profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, Rastko Ćirić, dobitnik je više od 70 domaćih i međunarodnih nagrada, autor 15 animiranih filmova, dizajner je znaka CKS Šumice (1995), a kažu da ima glas kao Džon Lenon.

U ponedeljak, 23. decembra od 19.00, najmlađe Voždovčane svojim nastupom animiraće Peđolino, posle čega od 20.30 sledi muzika gudačkog kvarteta „Modus vivendi„. Ovaj muzički sastav sačinjen od mladih, talentovanih i svestranih umetnika svira najpoznatija dela klasične umetničke muzike, filmsku, tango, tradicionalnu, pop i rok muziku.

Ulaz je besplatan na sve programe. (danubeogradu.rs)