Naslovna » Izlasci » Akcije » Bogojavljenje 2020: Plivanje za Časni krst na Dorćolu i u Zemunu
Bogojavljenje 2020: Plivanje za Časni krst na Dorćolu i u Zemunu
Bogojavljenje 2020: Plivanje za Časni krst na Dorćolu i u Zemunu

Bogojavljenje 2020: Plivanje za Časni krst na Dorćolu i u Zemunu

Petnaesto svesrpsko i trinaesto Međunarodno plivanje za Časni krst biće održano na Dorćolu, u nedelju, 19. januara 2020. godine.

Po tradiciji, Svebor savez Srbije organizovaće u nedelju od 11.00 do 13.00 plivanje za Časni krst kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Očekuje se stotinu plivača i veliki broj posmatrača.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Podršku ovoj manifestaciji pružila je Žandarmerija i Ronilačka jedinica Žandarmerije, Rečna policija, PU Stari grad, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i pomenuti sportski centar.

Bogojavljensko plivanje je svečani događaj, sportsko nadmetanje, narodni običaj, ali i viteško takmičenje pa i ekstremni sport.

Plivanje za Časni krst u Zemunu

Gradska opština Zemun, Hram Svetog oca Nikolaja i Svebor savez Beograda organizovaće na Bogojavljenje, 19. januara 2020, 23. plivanje za Časni krst.

Prijava plivača sa besplatnim lekarskim pregledom je 17. januara od 15.00 do 19.00 i 18. januara od 10.00 do 18.00 u prostorijama OŠ „Lazar Savatić“ (Kej oslobođenja 27).

Plivači koji učestvuju u bogojavljenskom plivanju ne mogu da imaju manje od 18 godina.

Svetkovanje Bogojavljenja počinje u Zemunu u 9.00, liturgijom u Hramu Svetog oca Nikolaja (Njegoševa 45), a biće nastavljena litijom centralnim zemunskim ulicama do Zemunskog keja.

Tačno u podne počinje Bogojavljenska trka na Dunavu.

Od 11.30 do 12.30, zbog litije, povremeno će za saobraćaj biti zatvorena Njegoševa, Glavna, Gospodska i Kej oslobođenja. Vozila JGP čekaće na trasi dok se ne uspostavi redovan režim saobraćaja.

Ranije smo najavili i plivanje za Časni krst na ADI CIGANLIJI.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.