Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dom omladine Beograda: Monday Blues – sezona 2020.
Dom omladine Beograda: Monday Blues - sezona 2020.
Dom omladine Beograda: Monday Blues - sezona 2020.

Dom omladine Beograda: Monday Blues – sezona 2020.

Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda i ove 2020. godine će biti aktuelan.

Od 2017. godine, tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) bez kompromisa su redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

To je ne samo donelo vernu publiku, koja je dolazila na praktično sve svirke, već je u određenoj meri odgajalo i potpuno novu publiku.

Mnogi posetioci ovih koncerata, u direktnom kontaktu sa muzičarima otkrili su kako su bluz počeli privatno da slušaju upravo posle svojih, najpre slučajnih, a kasnije i redovnih dolazaka na nastupe iz Monday Blues serijala u Domu omladine.

Monday Blues je tokom ovih nekoliko sezona, a naročito u periodu 2018./2019. u nekoliko navrata izveden uživo i na drugim scenama, u gradovima širom Srbije, pa i van granica naše zemlje, u sklopu širih programskih gostovanja „Doma omladine Beograda u gostima“.

Tokom protekle tri sezone na Monday Blues programima, uz standardni dvojac Đukić i Vulin, kao gosti nastupili su i vrsni muzičari: Milan Petrović – klavijature, Aleksandra Bjeloš – udaraljke, Ivan Jovanović – usna harmonika…

Monday Blues 2020. već od 10. februara!

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac nastavlja nastupe i tokom 2020. godine.

Prvi koncerti zakazani su za 10. i 24. februar od 20.00 u holu Doma omladine Beograda. Njihovi heroji su legendarni Peter Green, Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson…

Naglasak je na vrlo intimnom izvođenju bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda.

– Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih, poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo – objašnjava Đukić.

Svim ljubiteljima muzike upućen je poziv na ugodno druženje i putovanje kroz jednu ličnu istoriju bluza, ponedeljkom uveče u Domu omladine Beograda. Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.