Naslovna » BG servis » Gradonačelnik Beograda obišao prvorođene bebe u 2020. godini
Gradonačelnik Beograda obišao prvorođene bebe u 2020. godini

Gradonačelnik Beograda obišao prvorođene bebe u 2020. godini

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić jutros je obišao prvorođene bebe u 2020. i njihovim majkama uručio novčane vaučere.

On je bio u KBC „Zvezdara“, GAK „Višegradska“ i KBC „Dragiša Mišović“.

Gradonačelnik je istakao da je jedna od najlepših dužnosti čoveka na njegovoj poziciji upravo obilazak prvorođene bebe, prvog dana nove godine i uručivanje donacije od 300.000 dinara.

– Noćas u 00.01 rođene su tri bebe, devojčica u porodilištu na Zvezdari, a dva dečaka u GAK „Višegradska“ i KBC „Dragiša Mišović“. Važno je da, kao i prethodnih godina, imamo što je moguće više beba u godini – rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beograd u prethodnoj godini osim finansijske pomoći za bliznačku trudnoću i četvrti pokušaj vantelasne oplodnje, u 2020. godini uveo novinu da sa po 10.000 dinara pomogne porodicama za drugorođeno dete.

– Grad Beograd će i dalje voditi računa o deci, a moja vizija Beograda jeste da se razvija u pravcu zdravijeg grada i prilagođenijeg razvoju i obrazovanju dece. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate, s obzirom na to da ako želimo svetliju budućnost neophodno je da imamo više beba, ali i da mladi ljudi žele da ostanu u Srbiji – zaključio je Radojičić.

U porodilištu na Zvezdari majka Slađana Lazarević rodila je treće dete, devojčicu za koju još nije odlučeno ime; u GAK „Višegradska“ Marina Marković takođe je rodila treće dete, dečaka za kojeg će ime izabrati stariji brat, a Ireni Milosavljević je dečak Mateja prvo dete. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.