Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kombank dvorana: Električni orgazam – 40 godina
Kombank dvorana: Električni orgazam - 40 godina
Kombank dvorana: Električni orgazam - 40 godina

Kombank dvorana: Električni orgazam – 40 godina

Električni orgazam obeležiće četrdeset godina postojanja u četvrtak, 19. marta 2020, u Kombank dvorani, gde će nastupiti prvi put u karijeri.

Legendarni beogradski bend Električni orgazam kreće na slavljeničku turneju širom regiona.

Centralna proslava četrdesetogodišnjice postojanja najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda biće simbolično obeležena u Beogradu, na mestu gde je sve počelo.

– Uzbuđen sam što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za istoriju benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja posle koncerta grupe grupe Leb i sol u tadašnjoj Dvorani Doma sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kafanu Mornar i tamo napravili Električni orgazam. Pored toga, u istoj dvorani je nedavno održana i premijera filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“, autorke Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje – izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen Orgazma, pred beogradski koncert.

Konobar i Električni orgazam

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. januara 1980. godine, a ime Električni orgazam predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnji establišment.

– Tog dana bili smo na koncertu grupe Leb i sol. Koncert je bio super, ali to nama, koji smo slušali to što smo slušali, s nabujalom tinejdžerskom energijom, jednostavno nije bilo dovoljno. Hteli smo nešto drugo i posle koncerta smo otišli u kafanu Mornar. Bila je, za to vreme jedna uobičajena situacija – nema konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pesama, „Konobar“ a te iste večeri nastao je i Električni orgazam – sećaju se članovi ovog kultnog sastava.

– Dva meseca kasnije, svi u Jugoslaviji znali su za bend – seća se Gile.

Od tada je prošlo tačno 40 godina, i za to vreme Električni orgazam je promenio mnogo članova i postava, preživeo i nadživeo nekoliko ratova i država, objavio mnogo antologijskih albuma i pesama, održao dosta koncerata, nebrojeno puta podigao veliku prašinu, bio na ivici raspada, ali je ipak opstao!

I danas predstavlja jedan od najznačajnijih bendova sa ovih prostora, a nosi i titulu najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda.

Ulaznice za ovaj koncert biće u prodaji od 17. januara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.