Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Kreativni centar: Odlične društvene igre za zabavu tokom raspusta
Kreativni centar: Odlične društvene igre za zabavu tokom raspusta
Kreativni centar: Odlične društvene igre za zabavu tokom raspusta

Kreativni centar: Odlične društvene igre za zabavu tokom raspusta

Društvene igre nas uče da poštujemo pravila, razvijamo strategije, donosimo odluke, preuzimamo rizike i kako da se nosimo s porazom i da poštujemo saigrače.

Osim što pružaju zabavu i omogućavaju nam da se družimo, društvene igre su idealne za sticanje brojnih znanja i veština – kroz njih se uče novi pojmovi, podstiču se koncentracija i logičko razmišljanje, razvijaju se mašta i kreativnost.

Predstavljamo vam društvene igre „Kreativnog centra“, koje su namenjene predškolcima i mlađim osnovcima, uz koje će im vreme na predstojećem raspustu biti zanimljivije.

Crni Petar. Psi i mačke

Ovo je igra pamćenja i zapažanja. Igrači izvlače karte, sastavljaju parove i moraju dobro da paze da ne završe partiju s Crnim Petrom u ruci.

Blizanci. Zapažanje i brzina

Na kartama su različite životinje – po šest na svakoj karti. Igrači treba brzo da uoče da li na svojim kartama imaju neku od životinja koje se nalaze na kartama na talonu. Najbrži igrač se oslobađa te karte tako što je stavlja preko karte na talonu. Pobednik je igrač koji se prvi oslobodi svih karata.

Mala igra memorije

Odigrajte zanimljivu igru memorije, zapažanja i povezivanja! Igrači postavljaju sve karte sa životinjama ispred sebe, licem okrenutim nadole, a zatim okreću po dve karte dok ne spoje sve parove.

7 porodica. Životinje

Na kartama je prikazano sedam porodica od po pet članova. Ova igra pamćenja i lukavstva igra se tako što svaki igrač traži odgovarajuće karte od saigrača i nastoji da spoji sve članove što je moguće većeg broja porodica.

Lažeš! Životinje s farme

Ovo je igra razmišljanja i intuicije. Na kartama su prikazane četiri porodice od po deset članova. Cilj igre je u tome da se igrač oslobodi svih karata i da raskrinka lažljivce, pazeći pritom da ne pogreši!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.