Naslovna » BG špijun » Leto 2020. u Tunisu
Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)
Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)

Leto 2020. u Tunisu

Ako se sećate divnog i povoljnog letovanja u Tunisu od pre desetak godina, ili bar priča o ovim putovanjima, imamo sjajne vesti. Tunis – leto 2020!

Filip Travel je ponovo pokrenuo čarter let tokom cele letnje sezone. Omiljena all inclusive destinacija je ponovo dostupna srpskim turistima i nalazi se na samo dva sata leta od nas.

Tunis je zbog veoma povoljnih cena i kratkog putovanja idealna destinacija i za mlade i za stare, za one koji žele da uživaju u all inclusive pogodnostima i po ceo dan sede na plaži uz knjigu i koktele, ali i svima koji traže avanture i savršena mesta za obilazak. Tunis ima sve to. I još mnogo više.

Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)

Trebalo bi da znate i da su hoteli obnovljeni, a dosta je i novih u ponudi.

Pored vrhunske usluge, hrane i ljubaznog osoblja, kao i Tunišana uopšte, ova destinacija pruža puno toga.

Uzbudljiva mesta u Tunisu: Bezbedno i autentično!

Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)

Jedna od najposećenijih destinacija Mediterana ima lepu obalu, čistu vodu, ali i uzbudljiva mesta koja možete da obiđete.

Od gradova, tu je, pre svih, Tunis, glavni grad, kao i Sfaks, Keruan, Monastir, Sus. Popularna turistička mesta su i Port el Kantui, Hamamet, Mahdija.

Ukoliko želite da većinu vremena provedete u hotelu i na plaži, slobodno odaberite hotel u nekom od turističkih kompleksa poput Port el Kantuija.

Ako želite da upoznate i autentičan duh ove afričko-arapske zemlje slobodno idite u gradske hotele. Oni su bezbedni i potpuno autentični. A kada ste već tamo, zašto ih ne biste posetili, cenkali su u nekoj od bezbroj radnjica na lokalnim marketima ili pijacama?!

Star Wars, koloseum, muzej, plavo-bele kućice…

Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)

Iako se nalazi na obali Sredozemnog mora, Tunis je većinom planinska zemlja.

Upravo zbog specifičnog pejzaža i prirode tamo je, recimo, sniman jedan od najpopularnijih filmova svih vremena, “Star Wars”, i to – originalna trilogija. Tunis je odabran kao lokacija za snimanje scena na Tatuinu, planeti gde je odrastao Luk Skajvoker. Zemljane kućice se i dalje nalaze u pustinji i moguće ih je obići.

U pustinji se nalaze i autentična berberska sela koja se posećuju u okviru organizovanih izleta.

Jedan od najboljih muzeja Mediterana – u Tunisu!

 

Što se tiče drugih znamenitosti, obavezno posetite koloseum u El Džemu. Amfitearat je sagrađen 238. godine. Zanimljivo je da je na ovoj lokaciji snimljeno i nekoliko veoma popularnih filmova poput filma montipajtonovaca „Žitije Brajanovo“, a omiljeno je i mesto za snimanje reklama.

Takođe, čuveni vojskovođa Hanibal Barka iz Kartagine, rođen je na teritoriji današnjeg Tunisa.

Glavni grad Tunis ima čak dva miliona stanovnika, a pored njegovog obilaska moguće je posetiti i gradić Le Bardo u blizini. A tamo je Narodni muzej, jedan od najboljih muzeja Mediterana i ima drugu po veličini kolekciju, posle muzeja u Kairu. Dakle, trebalo bi ga obići.

Filip Travel: Leto 2020. u Tunisu (fotografiju obezbedio: Filip Travel)

Od zanimljivih lokacija tu je i Sidi Bou Said, grad na severu Zemlje, oko 20 kilometara od Tunisa.

Zbog prepoznatljivih plavo-belih kućica i pogleda na Mediteran, omiljena je turistička destinacija. Do njega saobraća i brzi voz.

U Tunisu je takođe i Keruan, sveti grad za mnoge muslimane i suniti ga smatraju četvrtim najsvetijim gradom za islam, posle Meke, Medine i Jerusalima, i najsvetijim gradom Magreba.

Besprekorna usluga, neverovatni izleti koji će vam pružiti uvid u bogatu istoriju, ljubazni Tunišani i siguran boravak su dovoljna preporuka da započnete vašu priču o Tunisu ovog leta sa Filip Travelom.

(Tekst napisao Nemanja Nikolić za danubeogradu.rs; fotografije obezbedio Filip Travel)

Uređuje: DuB volonteri