Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Vienna Coffee Festival – Festival kafe u Beču 2020.
Vienna Coffee Festival - Festival kafe u Beču 2020. (foto: Christina Karagiannis)
Vienna Coffee Festival - Festival kafe u Beču 2020. (foto: Christina Karagiannis)

Vienna Coffee Festival – Festival kafe u Beču 2020.

Ljubitelji kafe iz čitave Evrope okupiće se u januaru u glavnom gradu Austrije na festivalu Vienna Coffee Festival u Otakrinškoj pivari.

Organizatori događaja pozivaju na proputovanje kroz svet kafe. U jedinstvenom ambijentu sve će biti posvećeno pripremanju i degustiranju neobičnih vrsta kao i prženju kafe.

Od 10. do 12. januara 2020. godine označen kao „World’s coolest coffee event“ festival u Beču predstaviće najnovije trendove u svetu kafe. Na probama i radionicama brojni međunarodni eksperti držaće predavanja o kafi, mašinama za pravljenje i prženje kafe. Nikada do sada na festivalu nije bilo toliko vrsta kafe u ponudi.

Šta je potrebno da bi se napravila perfektna mlečna pena za kafu? Mit o perfektnom espresu – šta ga čini? Profesionalni baristi pripremaće espreso, filter-kafu i tzv. Cold Brew predstavljajući različite metode pravljenja.

Posetiocima će takođe biti predstavljene interpretacije kafe sa žestokim pićima. Na predavanjima i radionicama stručnjaci će informisati ljubitelje kafe o svim novitetima u ovoj oblasti a oni koji budu želeli moći će da se snabdeju kafom, aparatima, filterima i drugom opremom neophodnom za pripremanje ovog napitka. (EuroComm)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.