Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guitar Art Circle: Vox2feel duo u Etnografskom muzeju
Vox2feel duo izvodi Bahova dela (foto: Pixabay)
Vox2feel duo izvodi Bahova dela (foto: Pixabay)

Guitar Art Circle: Vox2feel duo u Etnografskom muzeju

Guitar Art Circle je poseban program u okviru Guitar Art Festivala, koji će početi koncertom „Baroque Airs“ crnogorskog dua Vox2feel.

U subotu, 29. februara 2020. od 19.00, u atrijumu Etnografskog muzeja (Studentski trg 13), nastupiće Vox2feel – sopran Bojana Pejanović i gitarista Nedeljko Pejović.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Duo postoji skoro šest godina, a specifičan je po prepoznatljivom autentičnom stilu, načinu interpretacije i repertoaru koji nije ograničen stilovima i žanrovima.

Koncert „Baroque Airs“ predstavlja presek stvaralaštva barokne muzike za glas i continuo (u ovom slucaju gitaru).

Na programu se nalaze neki od najznačajnijih naslova te muzike, od oratorijumskih i operskih arija, pa sve do samostalnih solo komada.

Izvođači su se trudili da, koliko je to moguće u jednom koncertu, obuhvate različite struje unutar samoga baroka, pre svega geografski (i kulturološki – italijanski, nemački, engleski barok), kao i da, tretmanom i tumačenjem pojedinih elemenata i dela, u jednom delu repertoara naprave svojevrstan dijalog sa modernim trenutkom u muzici, neretko stavljajući sam barok u kontekst tzv. popularne muzike i njihovo uzajamno prozimanje.

Na programu su dela Hendla, Persela, Baha, Vivaldija, „Lutajućih srca“

Ulaz na koncert je besplatan.

Ciklus gitarskih koncerata, Guitar Art Circle, održavaće se svake poslednje subote u mesecu u atrijumu Etnografskog muzeja. Biće predstavljeni najbolji mladi i afirmisani gitaristi iz Srbije i inostranstva. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.