Naslovna » Izlasci » Sajmovi » DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Lepota, snaga i strasti na jednom mestu
DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Lepota, snaga i strasti na jednom mestu (foto: Pixabay)
DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Lepota, snaga i strasti na jednom mestu (foto: Pixabay)

DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Lepota, snaga i strasti na jednom mestu

Ekskluzivnе manifestacijе – Sajam automobila DDOR BG Car Show 07 i 14. Sajam motocikala Motopassion – biće održane na Beogradskom sajmu.

Najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, biće organizovan od 19. do 25. marta 2020. pod sloganom „Lepi spolja, snažni iznutra“.

Ovogodišnji Sajam automobila održava se u specifičnim međunarodnim i unutrašnjim tržišnim i koncepcijskim okolnostima. U isto vreme, dok se neki evropski sajmovi automobila (Frankfurt, Pariz, Zagreb…), iz različitih razloga, ili potpuno (samo)ukidaju, ili radikalno redukuju izložbene kapacitete i tome prilagođavaju dugogodišnje sajamske koncepte, DDOR BG Car Show potvrđuje postojanost relativno merljivu sa nekim sajmovima na Dalekom istoku.

Sa druge strane, unutrašnje tržište ukazuje organizatorima na činjenicu da je tokom 2019. godine prodato 11 posto više novih putničkih i lakih komercijalnih vozila nego 2018. (dobrim delom zahvaljujući i Salonu automobila 2019). I u svim ostalim kategorijama (od kamiona do motocikala) prodaja je bila bolja nego prethodne godine.

U takvom kontekstu, po trenutnom stanju najava, koje su prevazišle optimitička očekivanja organizatora, na piste najvećih hala Beogradskog sajma, ali i na celokupni raspoloživi izložbeni prostor, ateriraće više od 300 izlagača iz tridesetak zemalja, koji će predstaviti više od 35 automobilskih i 12 brendova lakih dostavnih vozila (dva više nego prethodne godine).

Motopassion 2020, koji se ove godine održava pod sloganom „Sve tvoje strasti na jednom mestu“, takođe je u ekspanziji – ugostiće više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila (pet više nego lani).

DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Posebna pažnja električnim vozilima

Distributeri i uvoznici automobila će svoje brendove uobičajeno predstaviti u halama 1, 3 i 4 Beogradskog sajma. Izložba lakih komercijalnih vozila biće smeštena u hali 4 i na otvorenom prostoru, a izložba Motopassion planirana je u hali 2, nivo C, ali će se zbog nedostatka prostora sektor moto-opreme proširiti i na nivo A.

Po najavama, posebna pažnja biće poklonjena električnim vozilima, motociklima i biciklima, te edukaciji o bezbednoj vožnji motocikala.

Već se podrazumeva da najveće interesovanje ljubitelja brze, sigurne i udobne vožnje, svetskog dizajna i inovativnih, pre svega čistih tehnologija u auto i moto industriji privlače iznenađenja u premium segmentu.

Sinonimi za luksuz, koje će predvoditi Mercedes-Benz, Audi, BMW, Land Rover i Jaguar, okupiće se u hali 3 Beogradskog sajma i udruženim snagama fascinirati automobilske fanove i najplatežnije kupce.

DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion: Lepota, snaga i strasti na jednom mestu (foto: Pixabay)
Foto: Pixabay

Jedan od ključnih ciljeva organizatora je povećanje broja prodatih novih vozila, što iz bezbednosnih što iz više nego aktuelnih ekoloških razloga. U tom smislu finansijske i osiguravajuće kuće ponudiće svoje aranžmane i pogodnosti.

Očekuje se da najzadovoljniji ponudom budu neki subvencionisani kupci (npr. taksisti), potom zainteresovani za modele sa alternativnim pogonima (hibridni, električni), kao i kupci sve češćih i popularnijih malih gradskih električnih automobila za razne potrebe (hoteli, dostava, komunalne službe).

U okviru sajamske ponude putničkih automobila i motocikala, a reagujući na zahteve tržišta, organizatori su posebno apostrofirali segment prateće industrije, koja postaje sve značajniji deo sveukupne sajamske postavke, a zauzeće hale 1A, 3A, 2B i deo hale 2A.

Auto-moto ugođaj No. 1

Ponuda automobila, lakih privrednih vozila, motocikala, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće automobilske industrije, tjuning opreme, biće upotpunjena ponudom finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja…

Posetiocima će biti na raspolaganju i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

DDOR BG Car Show i Motopassion prate i brojne manifestacije koje sajamski „auto-moto ugođaj“ čine potpunim.

Tako će već u predsajamskom periodu biti organizovan „Press slalom Srbija 2020“, a tokom sajma slede proglašenje „Automobila godine“, proglašenje „Najboljih u auto industriji“ i „Eko auta 2020. u Srbiji“, te neizostavni izbor za „Miss DDOR BG Car Show i Motopassion“, a podrazumeva se i smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“.

DDOR BG Car Show 07 i 14. Motopassion – info

Cena pojedinačne ulaznice је 400 dinara, grupnе 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara, a sajamski parking se plaća 150 dinara po započetom satu.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family day („Porodični dan“) 24. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 700 dinara, koja važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Radno vreme sajmova biće od 10.00do 20.00 (poslednjeg dana sajmova – od 10.00 do 19.00).

(danubeogradu.rs)