Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“ nastavlja sa online programom
Malo pozorište "Duško Radović": Andersenovi kuvari (foto: Đorđe Tomić)
Malo pozorište "Duško Radović": Andersenovi kuvari (foto: Đorđe Tomić)

Malo pozorište „Duško Radović“ nastavlja sa online programom

Malo pozorište „Duško Radović“ nastavlja sa online programom, ohrabreno pozitivnim reakcijama i komentarima publike tokom protekle nedelje.

Od 1. aprila ova pozorišna trupa nastaviće sa emisijama „Bajka u 7“ i „Pravite sa Minom“ kao i emitovanjem snimaka svojim predstava. Sve to možete pratiti na OVOM LINKU.

U sredu, 1. aprila 2020. od 19.00, odnosno reprizno u subotu od 19.00, u okviru emisije „Bajka u 7„, roditelji će imati priliku da sa svojim najmlađima čuju novu audio bajku.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević (sinhronizacija naslovnog junaka animirane serije „Sunđer Bob Kockalone“, zatim „Ren i Stimpi“, „Pingvini sa Madagaskara“…).

Ove srede, na programu je bajka „Svinjar“, Hansa Kristijana Andersena, koja govori o princu koji je morao da se preruši u svinjara kako bi osvojio srce princeze u koju se zaljubio. Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da se slušanje bajke učini što zanimljivijim i interaktivnijim, kako za decu, tako i za odrasle.

I ovog petka, 3. aprila od 17.00 emitovaće se video radionica „Pravite sa Minom„. Zajedno sa Minom Miladinović, posetioci našeg kanala imaće priliku da sa svojom decom načine figurice od materijala koji ima svako domaćinstvo – papira!

Mina u Malom pozorištu „Duško Radović“ radi na scenografiji i kostimu predstave „Guliver“, koja je u pripremi, a takođe stoji iza brenda „Koko Daš“, brojnih drugih pozorišnih scenografija i kreacija koje krase gradski prostor. Sa njom, deca i odrasli će imati priliku da gledaju i učestvuju u video radionici kreacija formi od papira. I ove nedelje, Mina će sa svoje dve male pomoćnice, Nikom i Iskrom, tematski propratiti audio bajku.

I, na kraju, u nedelju, 5. aprila od 12.00 – online pozorište.

Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ove nedelje, u pitanju je predstava „Andersenovi kuvari“ u režiji Dragoslava Todorovića, predstava koja je doživela fantastičnih 100 igranja u Malom pozorištu i koja će lepo zaokružiti ovu nedelju spojem više različitih Andersenovih bajki.

Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge! (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.