Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (5. mart 2020)
Novi filmovi u bioskopima (5. mart 2020): Otac
Novi filmovi u bioskopima (5. mart 2020): Otac

Novi filmovi u bioskopima (5. mart 2020)

Otac, Ričard Džuel, 21 most, Nevidljivi čovek – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od četvrtka, 5. marta 2020. godine.

Animirani film Napred predstavili smo prošle nedelje. Od 8. marta u bioskopima će se prikazivati film Ljubav na mrežama, a rusko-srpski film Hotel Beograd premijerno će biti prikazan u Sava centru, 10. marta 2020. od 20.00 – i oba filma predstavljamo u ovom pregledu.

U devet bioskopskih sala od 28. februara do 8. marta prikazivaće se filmovi u okviru Međunarodnog beogradskog filmskog festivala – FEST 2020.

Otac

Otac je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva.

To je priča o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Posle premijere na 48. FEST-u, film Srdana Golubovića prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Originalni naslov: Otac. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Države i godina proizvodnje: Hrvatska, Francuska, Nemačka, Srbija, Slovenija / 2020. Žanr: drama. Uloge: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nikola Rakočević. Reditelj: Srdan Golubović.

Ričard Džuel

Novi film legendarnog Klinta Istvuda rađen je po istinitoj priči o heroju i nevinom čoveku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život.

Ričard Džuel, herojski je spasio hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni je dnevni list objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio radnik obezbeđenja heroj.

Stvari su se tada počele odvijati neverovatnom brzinom tako da je CNN pročitao celi članak na televiziji, a stručnjaci su navalili da proučavaju Džuela sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu teroriste koji se traži. Džuel se za to vreme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsedali poput lešinara.

Ričard Džuel je oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI-a doslovce uništili život.

Originalni naslov: Richard Jewell. Dužina trajanja filma: 131 minut. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: drama. Uloge: Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Paul Walter Hauser, Olivia Wilde. Reditelj: Clint Eastwood.

21 most

Američki glumac Čedvik Bousmen, najpoznatiji po ulogama u blokbasterima Avangers i Black Panther, u ovom napetom trileru glumi policajaca koji traga za ubicama svojih kolega.

Radnja je smeštena na Menhetn, posle pljačke koja je krenula u pogrešnom smeru i iza sebe ostavila osam mrtvih njujorških policajaca.

Kada se potraga pojača, preduzimaju se ekstremne mere kako bi se ubicama sprečilo da pobegnu s Menhetna, budući da vlasti zatvaraju sve mostove kako bi sprečili bilo kakav ulazak ili izlazak s ostrva.

Originalni naslov: 21 Bridges. Dužina trajanja filma: 99 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: triler, drama. Uloge: Chadwick Boseman, JK Simmons, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Keith David. Reditelj: Brian Kirk.

Nevidljivi čovek

Ono što ne vidiš ne može te povrediti. Dobitnica nagrade Emi, Elizabet Mos, u glavnoj je ulozi u zastrašujućoj modernoj priči inspirisanoj klasičnim monstruoznim likom.

Zarobljena u nasilnoj vezi sa bogatim i briljantnim naučnikom koji je kontroliše, Sesilija Kes beži u gluvu noć kako bi se sakrila. U tome joj pomaže sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka tinejdžerka. Sesilija dobija vest o samoubistvu bivšeg dečka koji je zlostavljao i shvata da joj je ostavio ogromnu količinu svog bogatstva, ali počinje da sumnja da je njegova smrt prevara.

Niz jezivih slučajnosti postaje smrtonosan i preteći za ljude koje ona voli. Sesilija će očajnički pokušati da dokaže da je proganja neko koga niko ne može da vidi.

Originalni naslov: The Invisible Man. Dužina trajanja filma: 125 minuta. Države i godina proizvodnje: Australija, SAD / 2020. Žanr: triler, horor. Uloge: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen. Reditelj: Leigh Whannell.

Ljubav na mrežama

Mreže! Mreže! Mreže! Društvene mreže su svuda oko nas. Fantastična Žilijet Binoš igra Kler, ženu u srednjim godinama, koja kreira lažni fejsbuk profil i počinje da se predstavlja kao 24-godišnja Klara. Sve u želji da špijunira svog nekoliko godina mlađeg ljubavnika.

Zaplet nastaje kada se zaljubi u njegovog najboljeg prijatelja, ali i on u nju, tj. u njen virtualni alter ego.
Kler toliko postaje opsednuta ovom „online“ vezom da počnje da zanemaruje svoje profesionalne i majčinske dužnosti i u potpunosti uranja u virtualni svet.

„Nisam se osećala kao da imam 24 godine, ja jesam imala 24 godine“, izgovara Kler psihološkinji objašnjavajući da je sve više i više postajala Klara, a sve manje i manje Kler. Sve dok jednog dana njen virtualni ljubavnik nije više mogao da čeka i poželeo da je upozna.

Originalni naslov: Celle que vous croyez. Dužina trajanja filma: 101 minut. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija / 2019. Žanr: drama, romantični. Uloge: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil. Reditelj: Safy Nebbou.

Hotel Beograd

Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života.

Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće.

Ovo je romantična bajka koja će vas nasmejati do suza i odvesti na neku drugu planetu.

Originalni naslov: Hotel Beograd. U bioskopima od 12. marta 2020. Dužina trajanja filma: 106 minuta. Države i godina proizvodnje: Rusija, Srbija / 2020. Žanr: romantični/ljubavni, komedija. Uloge: Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Jelisaveta Teodosić, Srđan Žika Todorović, Aleksandra Kuzenkina. Reditelj: Konstantin Statskij.

(danubeogradu.rs)