Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Danas je Svetski dan pozorišta…
Zvezdara teatar - online program - Svetski dan pozorišta (foto: Pixabay)
Zvezdara teatar - online program - Svetski dan pozorišta (foto: Pixabay)

Zvezdara teatar: Danas je Svetski dan pozorišta…

Zvezdara teatar, kao i sva druga pozorišta, u vanrednom stanju održava kontakt sa publikom – online sadržajima.

Zaposleni u ovom beogradskom pozorištu objavili su saopštenje povodom Svetskog dana pozorišta, koje prenosimo u celini…

„Poštovana publiko,

Trudićemo se da budemo inspirativni u danima koji su pred nama, istraživaćemo zanimljive sadržaje i deliti sa vama. Poznato je da je pozorišna publika svestrana i da voli da čita, uživa u muzici, vajarstvu i u drugim vrstama umetnosti. Zapravo sve one su sastavni deo svakog pojedinca u publici i pomažu mu da što bolje razume složeno umetničko delo kao što je predstava.

Sa našim saradnicima i prijateljima pokušaćemo da vam damo ideje ili vas podstaknemo kako da kreativno provodite vreme kod kuće. Svima nam je izazov organizacija rada i života u novonastaloj situaciji.

Važno je da budemo disciplinovani i društveno odgovorni i ostanemo kod kuće kako bismo doprineli prevazilaženju novonastale situacije.

Krećemo u potragu za knjigama, kursevima, muzejima, hobijima, filmovima, serijama, onlajn edukacijama koje ćemo dnevno deliti sa vama.

Danas je Svetski dan pozorišta, tog dana u svim pozorištima širom sveta čita se specijalna poruka namenjena publici. Ove godine nju ćete moći da vidite na sajtu i mrežama Zvezdara teatra u video formatu. Na našem sajtu vas čeka i blog posvećen pozorištu.

Do sada smo vam preporučili film „The Sunset Limited“ koji je bio inspiracija za predstavu „Voz“ Zvezdara teatra. Preporučujemo knjige „Arzamas“ Ivane Dimić, „Osama“ i „Feliks“ Vladimira Kecmanovića, koje su pretočene u neke od omiljenih predstava na našem repertoaru.

Na Yotube kanalu RTS-a Pozorišne predstave i TV teatar, možete pogledati neke od predstava našeg pozorišta koje se više ne prikazuju ali su obeležile istoriju Zvezdara teatra. Možete pogledati predstave „Klausutrofobična komedija“, „Profesionalac“, „Pogled u nebo“, „Baš bunar“, „Đeneral Milan Nedić“, „Doktor Šuster“.

Mnogi muzeji su predstavili svoje virtuelne postavke, koje možete pogledati potpuno besplatno.

Beogradska filharmonija priprema zanimljiv izbor kompozicija koje će biti dostupne u audio i video formatu.

Trudićemo se da vam ponudimo raznovrstan sadržaj kako biste što kvalitetnije proveli svoje vreme u narednim danima.

Pratite nas na društvenim mrežama Instagram ili Facebook, gde svakodnevno delimo sa vama nove predloge“.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.