Naslovna » BG servis » Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa – elektronski
Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa - elektronski
Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa - elektronski

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa – elektronski

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne moći će da se dobiju elektronskim putem.

U pitanju su dozvole za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

Dozvole će elektronski biti odobravane.

Taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i potvrdu.

Za poljoprivrednike: spisak telefona i link – informacije

 • 011/260-79-60,
 • 011/260-79-61,
 • 065/41-55-906,
 • 064/81-88-778,
 • 064/81-88-767,
 • 064/81-88-795,
 • 064/82-35-675,
 • 064/80-55-782 i
 • 064/81-88-794 +
 • Ministarstvo privrede

Svi ostali građani mogu da postave pitanje u vezi sa dozvolama…

 • MUP Srbije
 • E-mail: infokoronavirus@mup.gov.rs
 • Broj telefona: 011/2741-580

e-usluga za građane koji brinu o korisnicima socijalne zaštite

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Srbije saopštila je da je pokrenula uslugu na portalu eUprava, gde građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja ukoliko brinu o korisnicima socijalne zaštite.

Usluga je pokrenuta sa ciljem omogućavanja građanima da elektronskim putem podnesu zahtev za izdavanje dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja, po proceduri koju je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Usluga je dostupna na OVOM LINKU i zahtev će se proslediti opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na adresu elektronske pošte koju je podnosilac zahteva naveo prilikom popunjavanja zahteva.

Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelariji za IT i eUpravu putem kontakt centra za prigovore građana, na broj telefona: 011/7350556.

(danubeogradu.rs)

Procеdura za dobijanjе dozvolе za krеtanjе u vrеmе zabranе krеtanja

»»» Građanin sе obraća zahtеvom za izdavanjе dozvolе za krеtanjе u vrеmе zabranе krеtanja jеdinici lokalnе samoupravе u mеstu u kojеm živi.

»»» Jеdinica lokalnе samoupravе ćе odrеditi komе i na koji način sе podnosi zahtеv i dokumеnta kojima sе dokazujе opravdanost podnеtog zahtеva.

»»» Nakon prijеma i obradе zahtеva, jеdinica lokalnе samoupravе popunjava tabеlu slеdеćim podacima: imе i prеzimе lica za kojе sе traži dozvola za krеtanjе, jеdinstvеni matični broj tog lica, imе, prеzimе i adrеsa korisnika uslugе, vrstu uslugе koju licе pruža (pomoć u kući – usluga socijalnе zaštitе, usluga socijalnе zaštitе pеrsonalni asistеnt, ili broj sudskе odlukе kojim jе urеđеno viđеnjе dеtеta i roditеlja, mеsеc, dan, čas i rеlaciju krеtanja).

»»» Za tačnost podataka kojе jеdinica lokalnе samoupravе dostavlja Ministarstvu za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja odgovorni su gradonačеlnici/prеdsеdnici opština, odnosno, druga ovlašćеna lica.

»»» Popunjеnu tabеlu, jеdinica lokalnе samoupravе dostavlja Ministarstvu za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, kojе tabеlu ažurira, i dostavlja Ministarstvu unutrašnjih poslova.

»»» Nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja o tomе obavеštava jеdinicu lokalnе samoupravе, koja obavеštava licе kojе jе podnеlo zahtеv i izdajе mu potvrdu.

»»» Potvrda jе dokaz da licе ima saglasnost za krеtanjе u odrеđеnom tеrminu i za odrеđеnе potrеbе.

»»» Potvrda mora imati jеdinstvеni izglеd u svim jеdinicama lokalnih samouprava i mora biti potpisana od stranе ovlašćеnog lica i ovеrеna pеčatom nadlеžnog organa jеdinicе lokalnе samoupravе.

»»» Svaka zloupotrеba u vеzi sa korišćеnjеm potvrdе, sankcionišе sе u skladu sa zakonom.

18 komentari

 1. moze li link za prijavljivanje elektronski

 2. Kako se podnosi elektrondki zahtev za dozvolu za kretanje? Hvala

 3. Kako se preuzima obrazac i ko ovo overava i kako? Hvala

 4. Kako mugu dobiti dozvole za kretanje
  molim vas,mozete da mi posalite link adresa
  Pozdrav

 5. Kako se preuzima obrazac , kome se šalje odnosno ko ovo overava i kako? Hvala

 6. Poštovani, već dve godine nosim stalni kateter koji menjam po preporuci urologa na 4-6 nedelja. Kako mi rok ističe sledeće nedelje interesuje me kako mogu da dobijem e-dozvolu.
  Zahvaljujem
  Pozdrav

 7. Kako podneti dozvolu koja mi je preko potrebna… Moze link ili kako

 8. Kako se preuzima obrazac i ko ovo overava i kako? živim u Pinosavi opština Voždovac Beograd. Hvala

 9. Kako do linka za elektonsku dozvolu?
  hvala, pozdrav

 10. Kako do dozvole za kretanje poljoprivrednika u vreme zabrane kretanja.kako preuzeti elektronski obrazac

 11. Kad vec niko ne odgovara:
  Otilija filipovic, za poljoprivredna gazdinstva se dozvole dobijaju preko Min. poljoprivrede, idite na njihov sajt.

  Obrasce treba objaviti u wordu da bi ljudi mogli da ih gotove skidaju.

 12. Da li se ova dozvola odnosi na firme ,vec imam prijavljeno za radnike koji moraju da rade u vreme policijskog casa,sve sto nadjem na netu odnosi se na fizicka lica

 13. Kako mogu dobiti Potvrdu za kretanje policijskog casa za brigu starije nepokretne osobe.

 14. Imam stado koza 12 km od mesta boravka .zbog pol casa nisam u mogucnosti da se krecem zj da hranim i negujem koze.Nemam registrovano privr gazdinstvo i nemam h broj komr da se obratim u mom slucaju za dobijsnje dozvole

 15. imam farmu koza i moram svakog dana da ih izvodim na pasu u duzini od 800 metara od kuce asfaltom jer nemam drugi izbor puta.Molim vas kome da se obratim za doyvolu kretanja u vreme pol.casa jer mi je kuca zadnja u naselju pa do pasnjaka nikoga nema na putu

 16. Moze li se dobiti dozvola za kretanje za dete koje ima 10 god i ima razvojnih problema? Ako moze recite mi kako mogu da dobijem dozvolu?

 17. Kako se preuzima obrazac , kome se šalje odnosno ko ovo overava i kako? Hvala

 18. Ja sam dobila elektronsku od Opštine, ali nema pečata na njoj…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.