Naslovna » Izlasci » Pozorište » (Online) Monodrama „Moj otac Vuk Karadžić“
(Online) Monodrama "Moj otac Vuk Karadžić"
(Online) Monodrama "Moj otac Vuk Karadžić"

(Online) Monodrama „Moj otac Vuk Karadžić“

U nedelju, 26. aprila 2020. od 12.00, Muzej Vuka i Dositeja organizovaće online prikazivanje monodrame „Moj otac Vuk Karadžić“.

„Krupna i tada još zdrava u telu i energična u pokretima, gospođa Mina niukoliko nije ličila na mater. Glas je imala jak, a govorila je uvek tako da joj se govor nadaleko čuo. Govorila je lepo i čisto srpski, i to uvek južnim dijalektom, onako kako je govorio Vuk. Svoj razgovor je rado začinjala citatima iz narodnih pesama ili kojom poslovicom.“ – Teodor St. Vilovski, porodični prijatelj.

Lik znamenite srpske slikarke i književnice Vilhelmine Mine Karadžić oživeće glumica Ljiljana Jakšić, omogućivši publici da, u okruženju drevnog zdanja nekadašnjeg Dositejevog liceja, kroz sećanja Vukove kćeri, doživi sentimentalnu životnu ispovest jedne zrele, plemenite i dostojanstvene žene.DuB - vinjeta: Online program

Predstavu su ostvarili Muzej Vuka i Dositeja Narodnog Muzeja u Beogradu i udruženje KulTurNet u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Turističkom organizacijom Beograda.

Snimak monodrame „Moj otac Vuk Karadžić“ realizovan je 12. januara 2020. godine, a biće emitovan na Facebook stranici Muzeja Vuka i Dositeja.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.