Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » U Beču – novi simbol u gradskom prevozu: obavezno nošenje maske
U Beču - novi simbol u gradskom prevozu: obavezno nošenje maske (foto © Helmer Manfred)
U Beču - novi simbol u gradskom prevozu: obavezno nošenje maske (foto © Helmer Manfred)

U Beču – novi simbol u gradskom prevozu: obavezno nošenje maske

U Beču, pa i u celoj Austriji, počev od utorka, 14. aprila 2020. godine, obavezno je nošenje maske u javnom gradskom prevozu.

Tim povodom je Bečko saobraćajno preduzeće uvelo novi simbol sa natpisom „Molimo da pokrijete usta i nos“ koji ima za cilj da podseti putnike da zaštite lice.

 

Austrija je objavila niz proširenih mera u borbi protiv pandemije koronavirusa 6. aprila 2020. godine, a neke od njih se odnose na saobraćaj. Tako će od utorka sledeće nedelje biti obavezno nošenje maske u vozilima gradskog prevoza.

U Beču - novi simbol u gradskom prevozu: obavezno nošenje maske (foto © Wiener Linien)
Foto © Wiener Linien

Bečko saobraćajno preduzeće „Wiener Linien“ uvelo je novi simbol koji prikazuje osobu sa zaštitnom maskom na licu u plavom krugu sa natpisom „Molimo da pokrijete usta i nos“. Nova slika koja upozorava putnike da zaštite lice je slična postojećim simbolima kojima se označava zabrana pušenja ili konzumiranja hrane u gradskom prevozu.

Ove nalepnice će biti postavljene već tokom uskršnjeg vikenda u svim vozilima javnog saobraćaja kao i na metro stanicama u Beču.

Obaveza nošenja maske se odnosi na sva vozila javnog gradskog prevoza kao i na one delove metro stanice u koje može da se uđe sa važećom voznom kartom. Ukoliko samo koristite prolaz metro stanice, ali se nađete u blizini automata za poništavanje karata, treba takođe da stavite zaštitnu masku.

Pored novih razglasa i obaveštenja u prevozu, pretpostavlja se da će i sami građani Beča biti dovoljno predostrožni i odgovorni i poštovati mere koje su donete. (EuroComm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.