Naslovna » BG servis » Vesić: Počinje deoba novih 10.000 zastava Beograđanima
Još 10.000 zastava za Beograđane... pa još 5.000... (foto: bibiphoto / shutterstock.com)
Još 10.000 zastava za Beograđane... pa još 5.000... (foto: bibiphoto / shutterstock.com)

Vesić: Počinje deoba novih 10.000 zastava Beograđanima

Danas počinje podela još 10.000 državnih zastava Srbije građanima Beograda, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd je već podelio 10.000 srpskih zastava građanima, što je, dodao je Vesić, bila donacija kompanija gradu.

– U ime predsednika Srbije i Grada, danas nastavljam s podelom zastava i pred nama je novih 10.000 zastava, koje sam dobio kao lični poklon od donatora, pojedinaca i patriota – rekao je Vesić.

On je naveo da će novih 10.000 zastava biti podeljeno ovih dana, jer se veliki broj građana Beograda obratio opštinama i volonterskim centrima, kako bi dobili zastavu i istakli je na svom domu.

Brojevi telefona građana koji su tražili zastave, upisani su i danas kreće podela.

N1 prenosi da je usred zabrane kretanja, u pojedinim delovima Beograda, počela je podela zastava Srbije. Kako su potvrdili gledaoci ove televizije iz Ulice vojvode Stepe na Voždovcu, pun automobil zastava oko 13 sati prolazio je tim krajem, a nekoliko osoba ulazilo je u zgrade i uručivalo zastave stanarima, uz poruku da ih istaknu na svojim prozorima i terasama u znak podrške zdravstvenim radnicima. Na fotografijama koje je objavio N1 vidi se da su deljene državne zastave Srbije (sa grbom).

– Srećan sam i ponosan što nastavljamo s podelom zastava i već narednih dana videćemo ih na terasama mnogih zgrada i stanova. Beograd će biti pun srpskih zastava – rekao je Vesić.

On je naveo i da je politika predsednika Vučića da se u Srbiji vijore srpske zastave.

– Nastavićemo s podelom zastava i kada podelimo ovih 10.000, sledeće nedelje ćemo dobiti još 5.000 zastava. Dokle god sam na funkciji i gde god da razgovaram sa građanima, deliću im srpske zastave. Građani koji vole Srbiju imaće srpske zastave, a oni koji smatraju da ne treba da imaju srpske zastave, mogu da se jave nekom drugom – zaključio je Vesić. (Beoinfo)