Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vlada Srbije – nove mere, 8. april 2020: Zabrana kretanja od petka do ponedeljka
Vlada Srbije - nove mere: Zabrana kretanja od petka do ponedeljka (foto: Pixabay)
Vlada Srbije - nove mere: Zabrana kretanja od petka do ponedeljka (foto: Pixabay)

Vlada Srbije – nove mere, 8. april 2020: Zabrana kretanja od petka do ponedeljka

Vlada Srbije donela je danas, 8. aprila 2020, najnovije mere u okviru vanrednog stanja u vezi sa policijskim časom, tj. zabranom kretanja u Srbiji.

Pooštrena zabrana kretanja…

»»» Pooštrena je zabrana kretanja. Trajaće od petka, 10. aprila 2020. od 17.00, do ponedeljka, 13. aprila 2020. do 5.00.

Obrazloženje je da su vikendi najkritičniji periodi za širenje virusa korona.

»»» Zabrana ne važi za zaposlene po bankama, jer će banke da rade i preko vikenda, kako ne bi bilo zastoja u isplati penzija.

»»» Izuzetak su i poljoprivrednici koji će moći da izađu i obrađuju svoje površine.

Penzioneri…

»»» Zabrana izlaska neće važiti za penzionere u petak, 10. aprila od 4.00 do 8.00 kada će moći da izađu do prodavnica, u kupovinu.

Podsećamo, 10. aprila počinje isplata oba dela penzija, dakle – odjednom a ne iz delova, pri čemu će tog dana biti isplaćena i jednokratna finansijska podrška u iznosu od 4.000 dinara.

Vlasnici kućnih ljubimaca…

… moći će da šetaju svoje ljubimce u petak, subotu i nedelju uveče od 23.00 do 1.00 ali samo po 20 minuta do 200 metara od svog prebivališta, uz poštovanje ostalih mera u vezi sa okupljanjem. Takođe, šetnja je omogućena i pre podne od 8.00 do 10.00 i u subotu i u nedelju.

Razmišljanja…

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da se razmišlja o zatvaranju žarišta kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar, zatim zatvaranju velikih firmi na sedam ili 14 dana, ali to „bismo teško izdržali i zato još ne donosimo takve mere“, ponovila je ona. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.