Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Zabrana kretanja u Srbiji: Pojačana kontrola!
Vanredno stanje - zabrana kretanja (foto: Aleksandra Prhal)
Vanredno stanje - zabrana kretanja (foto: Aleksandra Prhal)

Zabrana kretanja u Srbiji: Pojačana kontrola!

Od juče u 13.00 do ponedeljka u 5.00, u okviru vanrednog stanja, na snazi je potpuna zabrana kretanja, a pojačana kontrola važi u čitavoj Srbiji.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je odlučeno da približno 10 odsto policajaca bude upućeno na godišnji odmor, kako bi bili sačuvani kao rezerva u slučaju da u redovima policije bude više zaraženih virusom korona i onih koji moraju u izolaciju.

Rebić je sinoć, gostujući na Televiziji Pink, objasnio da je takva odluka doneta u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, s obzirom na to da je MUP u prethodnom periodu podneo značajan teret u borbi sa virusom korona, pre svega granična policija, a kasnije i službenici u davanju dozvola samoizolacije.

On je izrazio uverenje da će Ministarstvo uspeti do kraja ove krize da obezbedi izvršenje svih policijskih poslova, uz ocenu da je policiji, na neki način, olakšan posao od kada je na snazi mera da samo dve osobe mogu da budu zajedno na otvorenom prostoru.

Kontrole su pojačane u celoj Srbije, naglasio je Rebić i izneo podatak da je juče u Beogradu, u prva tri sata policijskog časa, zabeleženo kretanje 484 osobe, od toga 18 bez dozvole, što je u procentima 3,7 odsto.

Zabrana kretanja u Srbiji – podsetnik

  • Zabrana kretanja za vikend važi do ponedeljka, 6. aprila 2020. do 5.00.
  • Vlasnici kućnih ljubimaca mogu da ih izvode svakog dana od 23.00 do 1.00 i u nedelju od 8.00 do 10.00.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.