Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Online koncert kamerne muzike
Guarnerius: Online koncert kamerne muzike (foto: Pixabay)
Guarnerius: Online koncert kamerne muzike (foto: Pixabay)

Guarnerius: Online koncert kamerne muzike

Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije – Guarnerius u nedelju, 10. maja 2020. od 19.00, priređuje emitovanje snimka koncerta kamerne muzike.

Na YouTube kanalu i Facebook stranici ove ustanove biće emitovan koncert violončelista Mine Zakić i Dragana Đorđevića Suzukija i pijanistkinje Milice Zakić.

Na premijernom programu biće dela R. Šumana, F. A. Kumera, A. Vujića i D. Šostakoviča.DuB - vinjeta: Online program

Snimak je sa koncerta vrhunskih violončelista uz klavirsku saradnju koji je snimljen u sali Guarnerius-a bez publike.

U trenutnim okolnostima u kojima je kulturni život potpuno zaustavljen, ovim koncertom zaposleni u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije žele da svim ljubiteljima klasične muzike omoguće da virtuelno uživaju u nastupu izvanrednih umetnika.

Mina Zakić je jedna od najboljih čelistkinja Srbije i Evrope. Dobitnica je najviših priznanja na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i na međunarodnim evropskim takmičenjima.

Dragan Đorđević Suzuki, čelista svetske slave, laureat je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih takmičenja. Dobitnik je značajnih nagrada, a nastupa i sarađuje s najpoznatijim umetnicima i orkestrima širom sveta.

Pijanistkinja Milica Zakić diplomirala je sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.