Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DKCB: Koncert i dodela nagrada pobednicima konkursa
DKCB: Koncert i dodela nagrada pobednicima konkursa
DKCB: Koncert i dodela nagrada pobednicima konkursa

DKCB: Koncert i dodela nagrada pobednicima konkursa

Koncert i dodela nagrada pobednicima dva konkursa održaće se u subotu, 20. juna 2020. od 12.00, na platou ispred Dečjeg kutlurnog centra Beograd (DKCB).

Biće održana manifestacija u kojoj će učestvovati Peđolino, Minja Subota, Branko Kockica, Leontina, Bojana Stamenov, Slobodan Stanišić, mali pesnici – pobednici literarnog konkursa, Hor i Baletski studio DKCB.

Dečji klub ORkiCA održaće radionicu „Odgovorno vlasništvo“, za decu uzrasta od šest do 10 godina, a JKP „Veterina Beograd“ organizovaće udomljavanje napuštenih pasa iz gradskog azila.

DKCB: Nema frke uz unuke

DKCB je na početku vanrednog stanja proglašenog zbog pojave virusa korona raspisao umetnički konkurs za decu i mlade „Nema frke uz unuke“, posvećen bakama i dekama.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Naši najstariji sugrađani nisu bili u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima i zato je ovaj centar osmislio način kako da deca i mladi pokažu ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije.

Na konkursu su učestvovala deca i mladi, uzrasta od tri do 18 godina, iz Srbije i dijaspore. Poezijom, prozom, muzikom, likovnim i video radovima deca su slala poruke ohrabrenja najstarijim sugrađanima i na autentičan način predstavljala svoje viđenje vanredne situacije kroz teme „Korona iš – strip kaiš“, „Moja čuvarkuća“ i „Tajne bakine kuhinje“.

Tokom sedam nedelja na mejl DKCB-a stiglo je oko 2000 dečjih radova iz cele Srbije ali i iz dijaspore – Italije, Francuske, Finske, Danske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije. Svake nedelje stručni žiri je birao najbolje radove iz svih umetničkih medija i to objavljivao na sajtu DKCB, FB stranici i posebno oformljenoj FB grupi „Kreativna deca za bake i deke“.

DKCB: Moj ljubimac

Prethodnih dana DKCB je primio i mnogo sjajnih fotografija životinja i pesama posvećenih kućnim ljubimcima, koje su deca i mladi slali na foto-literarni konkurs „Moj ljubimac“, organizovan u saradnji sa JKP „Veterina Beograd“ i Organizacijom za poštovanje i brigu o životinjama ORCA – Dečjim klubom OrkiCA.

Deci, koja su se tokom sedam nedelja vanrednog stanja pokazala kao pravi borci koji čuvaju zdravlje svojih sugrađana i kao kreativci puni ideja, energije, mašte i volje, nagrade će uručiti direktor DKCB, Dragan Marić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.