Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar na Tašmajdanu: Još ulaznica za predstavu „Večera budala“
Zvezdara teatar na Tašmajdanu: Još ulaznica za predstavu "Večera budala" (foto: Sonja Žugić)
Večera budala (foto: Sonja Žugić)

Zvezdara teatar na Tašmajdanu: Još ulaznica za predstavu „Večera budala“

Zbog velikog interesovanja obezbeđeno još ulaznica za predstavu „Večera budala“ Zvezdara teatra u okviru programa „Pozorište na Tašmajdanu“.

Ulaznice za izvođenje predstave „Večera budala“ na Beogradskoj letnjoj sceni na stadionu Tašmajdan su rasprodate. Zbog velikog interesovanja, za svako izvođenje, 11. i 12. jula, obezbeđeno je još stotinu ulaznica koje su od danas u prodaji i svi zainteresovani ih mogu nabaviti onlajn ili na blagajni Zvezdara teatra.

Radno vreme blagajne je od 11.00 do 18.00 svakog radnog dana. Ulaznice svi zainteresovani mogu kupiti po ceni od 500 dinara. Mesta nisu numerisana.

Predstava „Večera budala“ nastala je po tekstu Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića i deo je repertoara Zvezdara teatra punih dvanaest godina.

Na sceni na Tašmajdanu publika će ponovo imati priliku da uživa u komediji zabune koju izvode Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Zoran Ćosić, Milan Tomić, Biljana Đurović, Nada Macanković i Bojan Žirović.

To je komedija o grupi ljudi koji jednom nedeljno organizuju večeru budala.

Zadatak je da svako dovede po jednog kandidata koji ne zna zbog čega je pozvan, kako bi se na kraju izabrao pobednik, budala večeri.

„Ta priča svedoči o jednom društvenom sloju koji je duhovno opustošen, ali materijalno osiguran. Oni ne mogu podneti život bez zabave. U ovoj čarobnoj priči ispostavlja se da je ta „budala“ pametnija od svih njih. Komad ima divnu ideju i neobično je životan i razumljiv. Bavi se sudbinama malih, običnih ljudi, a po mom osećanju, njihove priče su zapravo najlepše životne priče“, kaže reditelj Božidar Đurović. (danubeogradu.rs)