Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba fotografija „Fotogank“ u Knez Mihailovoj
Izložba fotografija "Fotogank" u Knez Mihailovoj
Izložba fotografija "Fotogank" u Knez Mihailovoj

Izložba fotografija „Fotogank“ u Knez Mihailovoj

Izložbu fotografija „Fotogank„, grupe poznatih slovenačkih fotografa, publika će moći da vidi od 6. do 10. jula 2020. godine.

Svake večeri od 21.00 do 22.00, na fasadi zgrade bivše Robne kuće u Knez Mihailovoj 5, zainteresovani će biti u prilici da pogledaju radove fotografa, koji su za vreme vanrednog stanja prouzrokovanog COVID-19 i činjenice da su galerije i muzeji bili zatvoreni za publiku, odlučili da fotografije projektuju iz svojih stanova na fasade susednih zgrada.

Izložba „Fotogank“ biće izvedena na inicijativu i u organizaciji Ambasade Slovenije u Beogradu, ali ako bude uveden policijski čas, moguće je i odlaganje.

Po rečima Damjana Berganta, novoimenovanog ambasadora Slovenije u Srbiji, ideja da se ova izložba organizuje je da se bar na kratko pažnja javnosti preusmeri na umetnost.

„Kroz kulturu, njene različite segmente, pa tako i kroz fotografiju trebalo bi da se borimo za bolju budućnost svih nas i verujem da ćemo u tome i uspeti“, navodi Bergant.

Autori radova na izložbi na otvorenom su: Asiana Jurca Avci, Luka Cjuha, Vanja Bučan, Simon Chang, Jošt Dolinšek, Jošt Franko, Katja Goljat, Cirl Jazbec, Jurij Korenjak, Robert Marin, Jure Matičič, Dejan Mijović, Nik Erik Neubauer, Marisa Popovič, Boštjan Pucelj, Lucija Rosc, Matjaž Rušt, Klemen Skubic, Matjaž Tančič, Ana Zibelnik, Manja Zore i ekipa fotografa Fotosfera.

Izložba će biti realizovana u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.