Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložbe: Katarina Jovanović Alfa i Senka Trivunac – Master State
Izložbe: Senka Trivunac - Master State
Izložbe: Senka Trivunac - Master State

Izložbe: Katarina Jovanović Alfa i Senka Trivunac – Master State

Izložba „Master State“ Katarine Jovanović Alfe i Senke Trivunac biće otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda od 21. jula do 7. avgusta 2020.

To je postavka radova dve sveže diplomirane umetnice Vajarskog smera Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu koje su studirale i završile zajedno, u istoj klasi profesora Mrđana Bajića (po Bolonji, dva sveža Mastera).

Kustoskinja izložbe Marija Radoš, povodom otvaranja, napisala je…

„Ova izložba predstavlja samo stanje, presek, trenutnu situaciju i domet mladih autorki u fragilnom, prelomnom trenutku izvlačenja iz formativne košuljice obrazovnog procesa.

Iako su studirale paralelno to se u njihovom umetničkom ’govoru’ ne oseća, njihovi pristupi su formalno i konceptualno različiti.

Dok Senka objekte vaja svetlom i uvodi ih i aranžira u ‘prostorne kadrove’ dotle se Katarina otvara i prema drugim medijima – performativne akcije, intervencije i video, sa željom da demistifikuje poziciju umetnika i ispita mogućnosti prenošenja poruke i potpunog otvaranja ka najširoj publici.

Angažovanost kreće od razumevanja i želje za komunikacijom a kulturno bogatstvo od negovanog diverziteta čiji delić je ovaj aranžman različitih pristupa Master stanja.

Radovi odabrani za izlaganje u Galeriji Doma omladine su zrele, zaokružene celine, autonomni iskazi koji se u širem, generacijskom sazvučju tematski dopunjuju ili makar stimulišu mnogobrojne dijaloške verzije čitanja“.

Izložba „Master State“ – info

  • Mesto: Galerija DOB (Makedonska 22)
  • Vreme: 21. jul – 7. avgust 2020.
  • Naziv izložbe i autorke: „Master State“; Katarina Jovanović Alfa i Senka Trivunac
  • Kustoskinja: Marija Radoš
  • Radno vreme: utorak-subota od 12.00 do 21.00; nedeljom od 12.00 do 18.00; ponedeljkom – zatvoreno.
  • Napomene: U skladu sa novim merama bezbednosti sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona, Galerija DOB ostaje otvorena za publiku, ali isključivo za pojedinačne posete. Otvaranja izložbi neće biti organizovana u narednom periodu.

(danubeogradu.rs)