Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Gledajte online „Život među zvezdama“
Moj OFF - Život među zvezdama
Moj OFF - Život među zvezdama

Moj OFF: Gledajte online „Život među zvezdama“

Na online platformi Moj OFF od subote, 11. jula 2020, posetioci će moći da pogledaju naučno-fantastičnu dramu „Život među zvezdama“.

Rediteljka Kler Deni, koja je decenijama unazad gradila svoje ime u svetu filma, a sineastama Džimiju Džarmušu i Vimu Vendersu bila asistent na setovima, snimila je naučno-fantastičnu dramu „Život među zvezdama“ sa Oskarovkom Žilijet Binoš, Robertom Patinsonom i reperom Andreom 3000.

Iako je početno za glavnu žensku ulogu bila u planu američka glumica Patriša Arket, nakon što je zbog opravdanih razloga propustila tu ulogu, Žilijet Binoš je došla kao sjajan i siguran izbor.

Posle filma „Neka svetlost uđe“ rediteljka Deni i glumica Binoš ponovo sarađuju zajedno.

Glumica, koja je dobitnik nagrade Oskar (Engleski pacijent) i koja ima iza sebe više od 60 filmova, tumači glavnu ulogu u drami o grupi zatvorenika osuđenih na doživotnu robiju koji su prihvatili „virtuelnu misiju samoubistva“, vožnjom svemirskim brodom ka crnoj rupi.

Ostvarenje, koje je ovenčano FIPRESCI nagradom na filmskom festivalu u San Senastijanu, smešteno je u neodređenu budućnost, u svemirskom brodu, u misiji izvan Sunčevog sistema.DuB - vinjeta: Online program

Monte je samo jedan od nekoliko osuđenika na smrt koji dobijaju šansu da umesto izvršenja kazne odu u samoubilačku misiju u svemir, kako bi prikupljali energiju iz crne rupe. Doktorka koja je sa njima na misiji koristi situaciju u cilju sprovođenja svog eksperimenta u kojem opsesivno istražuje ljudsku sposobnost za reprodukciju u svemiru. Sumorna sudbina i skučeni prostor u kojem se posada nalazi dovode do brutalnog nasilja.

Osim dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre 3000 (André Benjamin), koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, kao i najmlađa među njima, beba Skarlet, koja je svoje prve korake načinila upravo na snimanju filma „Život među zvezdama“. (danubeogradu.rs)