Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Juan Mekgregor u filmovima „Zoi“ i „Miles Ahead“
Moj OFF: Juan Mekgregor u filmovima "Zoi" i "Miles Ahead"
Moj OFF: Juan Mekgregor u filmovima "Zoi" i "Miles Ahead"

Moj OFF: Juan Mekgregor u filmovima „Zoi“ i „Miles Ahead“

Zvezda virtuelne „sale“, online bioskopa Moj OFF, od subote, 25. jula 2020, biće popularni škotski glumac Juan Mekgregor (Ewan McGregor).

Kućni bioskop, koji u okolnostima pandemije virusa korona neprekidno prikazuje najaktuelnija autorska ostvarenja, s namerom da i u predstojećim boljim vremenima nastavi sa obogaćivanjem repertoara, od subote donosi pred ljubitelje filma nekoliko novih naslova, od kojih jedan besplatan i jedan namenjen mlađoj publici, porodičnu komediju „Leto za velike stvari“ prikazanu na 12. Kids Fest-u.

Moj OFF: Zoi

Film „Zoi“ je priča o devojci koja, zajedno sa kolegom Kolom radi u istraživačkom centru na projektima kompatibilnosti ljudi i androida. Njihov projekat ima za cilj da stvori android tj. sintetičko biće koje bi imalo sve osobine čoveka, osvrćući se posebno na njegove ljudske emocije.

Uprkos inženjerskom pristupu i sintetički stvorenom androidu, Zoi i Kol se zaljubljuju jedno u drugo i time dovode u pitanje značaj celog projekta.DuB - vinjeta: Online program

Neobična tema realizovana je pod rediteljskom palicom Drejka Doremusa, a glavne uloge pripale su Juanu Mekgregoru i francuskoj glumici Lei Sedu (Léa Seydoux).

Moj OFF: Miles Ahead

Istinita priča, biografska drama „Miles Ahead“ u kojoj, pored Juana Mekgregora, glumi i Don Čidl (Don Cheadle). Ovo je pogled na život džez legende Majlsa Dejvisa, koji u jeku svoje karijere nestaje iz očiju javnosti.

Film je prikazan na festivalu u Berlinu 2016. godine, a moći će BESPLATNO da se pogleda na platformi bioskopa, od subote 25. jula.

Moj OFF: Juli

Ovo je još jedna istinita priča o poznatoj tamnoputoj baletskoj zvezdi Karlosu Akosti (Carlos Acosta), čija je karijera obeležena fascinantnim svetskim uspehom.

Rediteljka Isiar Boljain (Icíar Bollaín) snimila je dramu na temeljima autobiografije baletskog igrača Karlosa Akoste opisujući trnovit put od nestašnog dečaka do uspešne zvezde koja je, na nagovor svoga oca, umesto sna o fudbalskom terenu ostvarila san o baletskoj sceni.

Karlos odnosno Juli (ratnik) kako ga je zvao otac, postao je prvi tamnoputi igrač koji je dobio ulogu Romea na londonskom Kraljevskom baletu.

„Nisam birao svoju karijeru i oduzeta mi je sloboda u odlučivanju šta ću da uradim sa svojim životom. Otac me je gurnuo u ovo bez mog pristanka, ali sada sam mu zahvalan. Zaista sam srećan i ne mogu to da zaboravim“, rekao je Akosta u jednom od intervjua.

Mladog Karlosa Akostu tumači desetogodišnjak, glumac Edlison (Edlison Manuel Olbera Núñez), a u filmu se pojavljuje i sama zvezda baleta, Karlos Akosta. Film je kod nas premijerno prikazan na FEST-u 2019. godine. (danubeogradu.rs)