Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » NAJGORI DAN: Preklinjanje umesto ostavki
NAJGORI DAN: Preklinjanje umesto ostavki (foto: Pixabay)
NAJGORI DAN: Preklinjanje umesto ostavki (foto: Pixabay)

NAJGORI DAN: Preklinjanje umesto ostavki

Najgori dan u Srbiji od početka pandemije COVID-19 je 10. jul 2020: u protekla 24 časa preminulo je 18 osoba, a tu je i 386 novozaraženih osoba.

Najgori dan je i zbog 130 pacijenata koji su na respiratorima. Najgori dan je i zbog toga što se niko na vlasti ne oseća odgovornim za ovo što nam se događa.

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare premijerka Ana Brnabić NIJE REKLA:

„Svojim izjavama i ponašanjem, veoma smo pogrešili i, na prvom mestu, mi nismo bili odgovorni i nismo bili pravi primer građanima. Govorili smo da je virus oslabio, da smo pobedili virus, organizovali smo izbore, dozvolili smo da dr Nestorović bude najsmešniji doktor u Kriznom štabu, dozvolili smo okupljanja na utakmicama i proslave mature i žurke. Sve to je dovelo da ljudi, nezadovoljni našim bahatim ponašanjem, izađu na ulice što će da napravi epidemiološku situaciju u Beogradu i Srbiji još mnogo gorom! Zbog toga podnosim neopozivu ostavku, kao i ceo Krizni štab“.

Dok su Beograd, Šabac, Kragujevac, Novi Pazar, gradovi sa najgorom epidemiološkom situacijom u Srbiji – Ana Brnabić je pozvala… molila… preklinjala građane da ne izlaze na proteste, već da poštuju sve mere bezbednosti. Kad sve prođe, onda mirni protesti, što je „pravi dokaz demokratije u Srbiji“.

„Ako se ovo ovako nastavi dalje, svako malo ćemo morati da uvodimo zabrane kretanja. Verujem da svi zajedno možemo da dovedemo ove brojeve pod kontrolu bez potpune zabrane kretanja“, ocenila je Brnabić i dodala: „Nema neodgovornijeg ponašanja u ovom trenutku od okupljanja na protestima“.

Juče – „nećemo uvoditi zabrane kretanja“, danas „nećemo prezati od toga da uvedemo zabrane kretanja“.

Danas je govorio i ministar zdravlja. Zlatibor Lončar JE REKAO:

„Ljudi, nemojte slušati raznorazne teorije – ovo će se završiti za pet dana, ovo će se završiti za 15 dana, ovo će se vratiti, ovo se neće vratiti“…

To je izgovorio ministar zdravlja koji je 8. juna 2020. rekao „Poslednji slučaj zaraze korona virusom u Srbiji trebalo bi da se zabeleži oko 9. ili 10. jula“.

To je izgovorio ministar zdravlja koji je u poslednjih nekoliko meseci neodgovornim izjavama i ponašanjem potpuno sludeo građane a koji danas priča o neodgovornosti građana na protestima i koga apsolutno ne grize savest i ne oseća se nimalo odgovornim za ovo što nam se događa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.