Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Radovi u Beogradu: Proširenje bulevara od Bogoslovije do Mirijeva
Radovi u Beogradu (foto: Pixabay)
Radovi u Beogradu (foto: Pixabay)

Radovi u Beogradu: Proširenje bulevara od Bogoslovije do Mirijeva

Beogradske vlasti dobile su na tenderu izvođača radova na proširenju bulevara od Bogoslovije do Mirijeva. Na tender su pristigle dve ponude.

Za projektovanje i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Volgine ulice, povoljniju ponudu u iznosu od 195 miliona dinara dostavila je grupa ponuđača koju predvodi preduzeće „Beograd-put“.

U narednih nekoliko nedelja biće zaključen ugovor za projektovanje i izgradnju oko 800 metara saobraćajnice, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom, najavile su gradske vlasti.

Rok za izradu tehničke dokumentacije je 180 dana i još 180 dana za izvođenje radova.

Saobraćajnica Dragoslava Srejovića ima važnu ulogu u povezivanju naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada. To je ujedno i najkraća veza sa centralnim gradskim područjem, kao i sa primarnom uličnom mrežom grada i od velikog je značaja za vođenje javnog gradskog saobraćaja.

Osim raskrsnice „Bogoslovija“, na ovom potezu značajna je i raskrsnica sa Ulicom Marijane Gregoran.

Najavljeno je da će i narednih godina biti nastavljena rekonstrukcija delova ovog bulevara, koji će dobiti četiri trake, da bi se Mirijevo povezalo brzom saobraćajnicom sa Bogoslovijom. (Beoinfo)