Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tricky u Beogradu 15. oktobra 2021.
Tricky (foto: Boris Vezmar)
Tricky (foto: Boris Vezmar)

Tricky u Beogradu 15. oktobra 2021.

OTKAZANO! Trip-hop muzičar i producent Tricky održaće koncert 15. oktobra 2021. od 21.00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Tricky je, prvobitno, trebalo da nastupi u DOB-u 29. aprila 2020, a drugi predviđen termin bio je 23. februar 2021. Usled i dalje nepovoljne situacije sa COVID-19, Tricky je još jednom bio primoran da odloži beogradski koncert, predviđen za 15. oktobar u Domu omladine. Alternativni umetnik je ponovo pomerio celu evropsku turneju. Uskoro bi trebalo da bude poznat novi datum beogradskog koncerta, koji će biti održan tokom sledeće godine.

Beogradski koncert Tricky će održati u okviru evropske turneje povodom novog albuma „Fall To Pieces“.

Novi album najavio je singl „Fall Please“ koji poseduje čudnovatu, uvrnutu pristupačnost koja je iznenadila i samog tvorca:

„Sa ‘Fall Please’ uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa“, kaže Tricky.

Album „Fall to Pieces“ se u većini pesama oslanja na glas Marte Zlakovske, koju je Tricky otkrio na evropskoj turneji na kojoj je iznenada pred prvi koncert ostao bez pevačice. Kako ističe, Marta je turneju spasla od propasti.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su „Aftermath“, „Ponderosa“, „Overcome“ i „Black Steel“, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa.

Svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio je da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio „Ununiform“ (2017).

Sve do sada kupljene ulaznice za koncert Tricky-ja u Beogradu ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. Ulaznica za koncert Tricky-ija 15. oktobra u DOB-u je 1.800 dinara preko mreže Tickets.rs.

Naravno, koncert može biti ponovo odložen u zavisnosti od epidemiološke situacije u Beogradu i svetu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.