Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 4. i 5. jul 2020. – korisne informacije
Vikend u Beogradu, 4. i 5. jul 2020: gradi se buduća najviša zgrada u Beogradu (foto: Nemanja Nikolić)
Vikend u Beogradu, 4. i 5. jul 2020: gradi se buduća najviša zgrada u Beogradu (foto: Nemanja Nikolić)

Vikend u Beogradu, 4. i 5. jul 2020. – korisne informacije

Za vikend u Beogradu, 4. i 5. jula 2020, vreme promenljivo; od danas se primenjuju nove mere; ima izmena u saobraćaju; rešite se kabastog otpada.

Vanredna situacija u Beogradu

Od danas, 4. jula, važe nove mere bezbednosti koje je Vlada Srbije uvela a potvrdio Gradski krizni štab u cilju zaštite širenja COVID-19:

 • ugostiteljski objekti u Beogradu neće raditi od 23.00 do 6.00;
 • u gradskom i međugradskom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, kao i u svim javnim objektima uz obavezno rastojanje među ljudima od metar i po;
 • u zatvorenim prostorijama dozvoljen je boravak najviše stotinu ljudi a na otvorenim prostorima do 500 osoba uz obaveznu udaljenost među ljudima od metar i po.

Kazna od 5.000 dinara počeće da se primenjuje od ponedeljka za sve koji budu primećeni bez zaštitne maske u zatvorenim prostorima i prevozu.

Bez struje i bez vode (4. jul 2020)

Zbog izvođenja planiranih radova na električnoj mreži, bez snabdevanja električnom energijom ostaće sledeći potrošači:

 • Palilula, 9.00-14.00 (Bulevar kralja Aleksandra 15);
 • Novi Beograd, 10.00-16.00 (Nede Spasojević: 3-9, Nedeljka Gvozdenović: 6-16a i 1-21, Viktora Novaka: 2-6 i 1-9.).

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, 4. jula do 15.00, neće biti vode na sledećim lokacijama:

 • Voždovac: Mirča Aceva 25;
 • Čukarica: Krečanska 18 – Sremčica;
 • Rakovica: Bogdana Žerajića 3a i
 • Palilula: Sutjeska 8. ulica – Krnjača.

Bez struje i bez vode (5. jul 2020)

Zbog izvođenja planiranih radova na električnoj mreži, bez snabdevanja električnom energijom ostaće sledeći potrošači:

 • Novi Beograd, 9.00-14.00 (Omladinskih brigada 33a).

Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, 4. jula do 15.00, neće biti vode na sledećim lokacijama:

 • Stari grad: Hilandarska 25
 • Savski venac: Savski trg bb
 • Palilula: Višnjička 96, Mitra Trifunovića Uče bb – Borča Greda
 • Zvezdara: Bana Ivaniša 4
 • Voždovac: Vidska 25, Avalska 263 – Ripanj
 • Čukarica: Vodovodska 158i, Krečanska 18 – Sremčica, Leposavićka 20 – Sremčica
 • Rakovica: Miljakovačke staze 93l
 • Novi Beograd: Džona Kenedija 10a
 • Zemun: Vojvođanska 462 – Surčin
 • Grocka: Povljenska 10 – Vinča
 • Barajevo: Milosava Ivkovića 44
 • Surčin: Vlade Vijuća 14 – Surčin

Izmene u saobraćaju

Montaža krana za potrebe gradilišta u Ruzveltovoj ulici obavljaće se ovog vikenda. Radovi se izvode na desnoj strani kolovoza u Ruzveltovoj (smer ka Ulici kraljice Marije), na delu od kraja stajlišta „Dalmatinska“ do objekta sa kućnim brojem 17, zbog čega će doći do zauzeća desne kolovozne trake i tramvajske baštice u istom smeru, pa će se saobraćaj odvijati dvosmerno preostalom širinom kolovoza.

Tokom radova važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • tramvajska linija 3 i dalje ne saobraća;
 • tramvjaska linija 12 će saobraćati na skraćenoj trasi od Tašmajdana;
 • privremena autobuska linija 5A saobraća na relaciji: Dorćol – SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Dubrovačka – Dunavska – Žorža Klemansoa – Venizelosova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta – Kraljice Marije – Ruzveltova – Mije Kovačevića – Omladinski stadion.

Privremeno se izmešta stajalište „Dalmatinska“ za linije javnog prevoza 25, 25P, 27, 32, 65, 66 i 74 na poziciju ispred objekta sa kućnim brojem 13, oko pedeset metara posle raskrsnice sa Dražićevom.

Rekonstrukcija Ulice cara Dušana

Podsećamo da je Grad započeo rekonstrukciju Ulice cara Dušana, na potezu od Francuske do Ulice kralja Petra. Kompletni radovi bi trebalo da budu završeni do 1. septembra 2020. U vreme radova Dobračina ulica će biti prohodna zbog trolejbuskog saobraćaja.

Dodatna vozila na osam gradskih linija u Beogradu

Na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koja su obavili zaposleni Sekretarijata za javni prevoz i JKP GSP „Beograd“, planirano je da se od 6. jula sa 16 dodatnih vozila poveća broj autobusa na osam gradskih linija.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, broj vozila će biti povećan na linijama 17, 18, 23, 25, 29, 37, 70 i 88.

Takođe, od ponedelja se ponovo uspostavlja i trolejbuska linija 28 (Studentski trg – Zvezdara).

Nakon uključivanja dodatnih vozila, prevoz putnika će se obavljati sa 1.125 vozila na gradskim linijama i 246 vozila na prigradskim i lokalnim linijama, što ukupno iznosi 1.371 vozilo u javnom linijskom prevozu grada Beograda.

Besplatno odnošenje kabastog otpada

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će tokom ovog vikenda, 4. i 5. jula, besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti.

Ova besplatna akcija tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći“ na broj telefona 0800-000-807, koji je besplatan, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju, kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

JKP „Gradska čistoća“ podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće“, a za sva fizička lica obezbeđuju se besplatni džakovi za šut.

Događaji u Beogradu

Malobrojne događaje najavili smo na OVOM LINKU.

Vremenska prognoza za 4. i 5. jul 2020.

Promenljivo vreme za vikend ali i do utorka: i sunčano i kišovito i sa pljuskovima s grmljavinom. U subotu i nedelju, jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna do 28 stepeni. Od srede toplije i bez kiše.

Stanje na putevima

https://youtu.be/D6yn1tRqZ18

https://youtu.be/qLpIcLCMPLg

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.