Naslovna » Blog » Beleške jednog penzionera » Vučić – uspešan košarkaški trener, brale!
Beleške jednog penzionera: Vučić - uspešan košarkaški trener, brale! (Foto: Cipariss / Shutterstock)
Beleške jednog penzionera: Vučić - uspešan košarkaški trener, brale! (Foto: Cipariss / Shutterstock)

Vučić – uspešan košarkaški trener, brale!

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je sinoć u emisiji TV Pink „Hit tvit“ uzgred nagovestio da će po okončanju političke karijere biti košarkaški trener i to vrlo uspešan!

E pa, pošto sam diplomirani viši trener (šaha – sic!) kao stariji i po diplomi iskusniji imam pravo da budućem treneru dam nekoliko saveta kako bi bio još uspešniji.

Kao prvo, kolega, nemoj posle uspešnog gostovanja u Parizu i Briselu da se pred navijačima pojaviš na ružičastom terenu tvoje omiljene telecvizije. Red je da to učiniš na, istina malo džombastom, terenu Javnog servisa RTS-a. Ovako će i dalje sa tribina ispred Skuptšine da ti zviždi i negoduje manja grupa nezadovoljnih navijača.

Da bi izbegao skandiranje „Vučiću, ……“ preporučujem ti da, kao trener, odmah uzmeš tajm-aut i središ malo prvu postavu ekipe koju, sada protivustavno, vodiš.

Iz prve postave mora da leti Ana Brnabić posle, više ličnih grešaka u Beogradu i druge tehničke načinjene u Novom Pazaru.

I Stefanović bi posle ponovnog gledanja snimka, odnosno po VAR-tehnologiji morao na klupu zbog pet ličnih grešaka načinjenih grubim faulovima nad nedužnim demonstrantima.

Lončara bi takođe trebalo zameniti jer je omogućio da se na klupi zaraze Maja Gojković, Đurić, Ružić, Vulin, Čeda Jovanović

Vulin je, posle korone, jako loš u odbrani i ne uspeva da sačuva koš od padobranaca.

I tvoja glavna zvezda, Mali, nešto nije u formi. Poput tebe koji si postigao rekordan broj autogolova gostujući kod Olivere Jovićević (o čemu sam pisao, vidi OVDE) on daje autokoševe donirajući klupske pare SPC-u umesto Zdravstvu. Uz to te ne sluša, jer nije sam povukao svoj „doktorat“, a i korona se nešto odužila pa u ćupu i nema više toliko para.

Toliko o prvoj petorki. I klupa ti je, mada dugačka, prilično tanka.

Osim eventualno Nedimovića i Mihajlovićke, ostali igrači zbog očiglednog nezalaganja ne zaslužuju ionako skromnu minutažu. Tu, pre svega, mislim na Kuburovićku, Vukosavljevića, Trivana

Kada smo već kod igrača iz SPS-a mislim, slušajući te, i da je pomoćni trener Dačić zreo za šut kartu, kao i Krkobabić

Ostali ugrači su manje važni, pa neću da ti delim savete.

Kolega, uveren sam da bi sa ovim izmenama uspeo, posle osam godina napornog rada, da se domogneš šampionske titule u Regionalnoj ligi.

I ne samo to, bila bi ti i otvorena vrata Evrolige. U tom slučaju ogromna većina tvojih navijača bi bila u transu zbog derbija sa Hrvatskom, a povici podrške bi nadjačali uvredljiva skandiranja manjine sa tribina.

I poslednji savet: nemoj da čekaš kraj avgusta, imenuj novi Krizni štab, dovedi pojačanja za prvu petorku i tako, bar za početak, umiri nezadovoljne navijače.

Srećno na novom poslu!

»»» Svi tekstovi V. Mandića su na OVOM LINKU!

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u „Politici“. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem…