Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Bistra supa sa knedlama
Recepti: Supa sa knedlama (foto: Nenad Mandić)
Recepti: Supa sa knedlama (foto: Nenad Mandić)

Bistra supa sa knedlama

Supa prija, kaže se da je zdrava, podstiče apetit. Neki dobri kuvari kažu da bi supa trebalo da se razlikuje od glavnog jela po boji, ukusu i gustini.

U stvari, ovde ćemo da spremimo knedle za supu, a supu spremite ovako ili onako.

Bistru supu možete da spremite ovako: stavite vodu, pa kocku za supu i eventualno dodajte isitnjenu zelen (šargarepicu, praziluk, komadić celera, peršunov koren).

Bistru supu možete da spremite i onako: u hladnu vodu ubacite meso i kosti; čim provri, smanjite „vatru“, dodajte zelen za supu, crni luk, a može i paradajz i lovorov list i kuvajte još sat vremena. Sve procedite, posolite po želji i supa je gotova.

A sad – knedle.

Konačno, supa sa knedlama…

Recepti: Supa sa knedlama (foto: Nenad Mandić)
Foto: N. Mandić

Potrebni sastojci:

  • pripremljena supa – ovakva ili onakva,
  • 1 jaje,
  • nekoliko supenih kašika pšeničnog griza,
  • so ili vegeta,
  • prstohvat isitnjenog peršuna
  • prašak za pecivo.

Umutite jaje, dodate malo soli ili vegete, prstohvat peršuna i prstohvat praška za pecivo. Onda u jaje dodajete griz pa mešate pa opet malo griza pa mešate i sve tako dok smesa ne bude ni previše čvrsta ni previše vodena.

Pripremljena supa tik pred ključanje je idealna za ubacivanje knedli od griza. Pokvasite kafenu kašičicu (umočite je u supu) i polako ubacujte knedlu po knedlu, koje se kuvaju ne više od desetak minuta. Kad su kuvane trebalo bi da odstoje u poklopljenoj posudi bar još nekoliko minuta.

Recepti: Supa sa knedlama (foto: Nenad Mandić)
Foto: N. Mandić

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.