Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Moj OFF: Projekat Kolibri, Priča o jezeru, Magnus i Milošću božijom
Moj OFF: Projekat Kolibri
Moj OFF: Projekat Kolibri

Moj OFF: Projekat Kolibri, Priča o jezeru, Magnus i Milošću božijom

U narednim danima, od 22. avgusta, na repertoaru online bioskopa Moj OFF naći će se Projekat Kolibri, Priča o jezeru, Magnus i Milošću božijom.

Izmišljena priča koja svojim zapletom može zavarati da je u osnovi istinita, Projekat Kolibri (The Hummingbird Project) sa voljenom Selmom Hajek u glavnoj ulozi obogatiće od subote, 22. avgusta postojeći i po kvalitetu prikazanih ostvarenja prepoznatljiv repertoar online bioskopa Moj OFF.

Prvi put u ulozi izrazito moćne žene i neustrašive šefice jedne velike kompanije Selma Hajek, zajedno sa glumcima Džesijem Ajzenbergom i Aleksanderom Skarsgordom čini neprikosnoveni trio kanadskog trilera u kom reditelj i scenarista Kim Nuen ispituje krajnje granice moderne digitalne epohe.

Vinsent i Anton su akteri visoko rizične igre u kojoj se pobeda meri u milisekundama. A koji je njihov san? Da izgrade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bi ih učinio milionerima. Ali, ništa nije jednostavno za ovaj čudan tandem.

Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog do prelomne tačke u njihovoj besmislenoj avanturi. Na put im staje niko drugi do njihova bivša šefica Eva Tores, moćna i manipulativna, nezaustavljiva.

Moj OFF: o zlostavljanju dece, o jezerima, o svetskom prvaku u šahu

Dobitnik Gran-pri žirija na 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, francuski film Milošću božijom (By the Grace of God) koji je prikazan i na prošlogodišnjem beogradskom FEST-u, od subote, 22. avgusta, biće takođe prisutan u bioskopu Moj OFF.

Online publika imaće priliku da pogleda film o kontroverznoj temi zlostavljanja maloletnika od strane katoličkog sveštenstva, o dugotrajnoj tišini i saučesništvu crkve u prećutkivanju seksualnog zlostavljanja dece u crkvi, u Lionu.

Francusko ostvarenje nagrađivanog reditelja i scenariste Fransoa Ozona Milošću božijom koje je snimljeno po istinitom događaju, iako je prvo zamišeljno kao dokumentarni film, na kraju je dobilo igrane okvire a potom je prikazano na nekoliko filmskih festivala.DuB - vinjeta: Online program

Film prati životne priče tri odrasla čoveka – Aleksandra, Fransoa i Emanuela, njihove traume i godine borbi sa samima sobom. Nakon jednog događaja pokreće se lavina sećanja i započinje borba protiv surovog zločina. Upoređujući svoja lična traumatična iskustva oni preispituju živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Najmlađi će moći da pogledaju edukativno-dokumentarni film Priča o jezeru, o hiljadu jezera po kojima je Finska poznata. Ovo je film o svetu podvodne prirode i pričama koje se zasnivaju na mitovima, legendama i starim uverenjima koja su deo finske mitologije i zemlje od hiljadu jezera.

Besplatan film koji će moći da se pogleda 27. avgusta je Magnus, o aktuelnom svetskom šampionu u šahu, norveškom velemajstoru Magnusu Karlsenu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.