Naslovna » Izlasci » Pozorište » Narodno pozorište: Ponovo zajedno… povodom početka sezone
Narodno pozorište: Ponovo zajedno... povodom početka sezone (foto: Nemanja Nikolić)
Narodno pozorište: Ponovo zajedno... povodom početka sezone (foto: Nemanja Nikolić)

Narodno pozorište: Ponovo zajedno… povodom početka sezone

Prigodan program „Ponovo zajedno – pogled promatrača menja sve“ biće priređen u Narodnom pozorištu, u subotu, 29. avgusta 2020. od 22.00.

Povodom početka sezone, u čast publike koja se vraća u pozorišta, umetnici Narodnog pozorišta nastupiće na balkonu i na glavnom ulazu.

U programu će učestvovati članovi sva tri ansambla Narodnog pozorišta i gosti: prvakinja Drame glumica Radmila Živković, glumica Suzana Lukić i mladi glumci Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović, solisti Opere Narodnog pozorišta Jadranka Jovanović, mecosporan, Janko Sinadinović, tenor i mlada saradnica Evgenija Jeremić, sopran, ansambl Baleta Narodnog pozorišta.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Koreograf je Dejan Kolarov, a solisti su Milica Jević Drndarević, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan, Ljupka Stamenovski.

Specijalni gosti Narodnog pozorišta koji će učestvovati na otvaranju su Sofija Knežević, džez pevačica koja trenutno živi i radi u Njujorku i Eliot Lejson, muzičar iz Njujorka.

Posle neplanirane pauze koja je trajala skoro šest meseci, Narodno pozorište će početi sa izvođenjem predstava 9. septembra premijerom predstave „Vasa Železnova i drugi“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.