Naslovna » BG servis » Uskoro groblje kućnih ljubimaca na Novom Beogradu
Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu (foto: Pixabay)
Od 2021. groblje kućnih ljubimaca u Beogradu (foto: Pixabay)

Uskoro groblje kućnih ljubimaca na Novom Beogradu

Groblje kućnih ljubimaca će se nalaziti u Bloku 51, na Novom Beogradu, u blizini Bežanijske kose, najavile su gradske vlasti.

Projekat je predstavljen u „Veterini Beograd“.

Beograd će, dakle, imati groblje kućnih ljubimaca zbog toga što mnogi Beograđani imaju probleme kada im ljubimci uginu, jer ne znaju gde da ih sahrane. To je ozbiljan komunalni problem u prestonici koji postoji decenijama.

Grad je izdvojio oko 168 miliona dinara, tj. oko 1,5 miliona evra za izgradnju ovog kompleksa koji će imati hektar i po, administrativnu zgradu od 300 kvadrata, parking sa 20 mesta, krematorijum, različita mesta za sahranjivanje kućnih ljubimaca.

Procedura u vezi sa projektom trajaće do tri meseca, a šest meseci će biti vreme za izradu čitavog projekta. Dakle, do polovine sledeće godine Beograd će imati groblje kućnih ljubimaca.

Direktor JKP „Veterina Beograd“ Budimir Grubić je istakao da će izgradnja groblja omogućiti da se vlasnici dostojno oproste od svojih kućnih ljubimaca i da ih sahrane onako kako to dolikuje.

On je podsetio da je za poslednjih pet godina u prihvatilištima „Veterine Beograd“ sterilisano oko 25.000 pasa, dok je udomljeno njih 3.500.

Groblje kućnih ljubimaca u Bloku 51 će u prvo vreme imati 730 kolumbarijuma, 839 grobnih parcela za male, srednje i velike kućne ljubimce, kao i 760 grobnih mesta za vlasnike koji žele da na poseban način obeleže grobno mesto kućnog ljubimca. (Beoinfo)